Heijmans bouwt 264 huurappartementen in Utrecht Leidsche Rijn Centrum – Aanbestedingsnieuws

Heijmans bouwt 264 huurappartementen in Utrecht Leidsche Rijn Centrum

Heijmans start begin 2024 met de bouw van het project BLOEI030 aan het Berlijnplein in Utrecht. Samen met Wonam en woningcorporatie Woonin kreeg Heijmans hiervoor de opdracht na een tender van de Gemeente Utrecht. Er komen 264 huurappartementen bij in het hart van Utrecht Leidsche Rijn.
De tender werd gewonnen in 2021, waarna de plannen verder zijn uitgewerkt. De omzetwaarde voor de bouw van het project is € 55 miljoen voor Heijmans. In het nieuwe gebouw komen 156 sociale huurwoningen en 108 midden huurwoningen. Ook komt er circa 1.500 m2 aan maatschappelijke bedrijfsruimtes en werkplekken. De bouw van deze binnenstedelijke ontwikkeling start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 en zal zo’n twee en een half jaar in beslag nemen.
Beschermd thuis
Het bijzondere aan het plan is dat veertig woningen bestemd zijn voor ‘beschermd thuis’, een samenwerking met het Leger des Heils. Hier kunnen mensen zelfstandig wonen met intensieve woonbegeleiding. Wonam en Woonin verhuren deze appartementen. BLOEI030 kan rekenen op een bijdrage van € 3,3 miljoen uit de Startbouwimpuls van de Rijksoverheid.
Bron: Heijmans, 30 november 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *