Vakgroep Aanbestedingsrecht Pianoo heeft Visie op ramen – Aanbestedingsnieuws

Vakgroep Aanbestedingsrecht Pianoo heeft Visie op ramen

De vakgroep van aanbestedingsrecht van PIANOo, , heeft een visie gepresenteerd op het ramen van de opdracht.  De waarde van een opdracht is een indicator voor welk deel van de Aanbestedingswetgeving van toepassing is. Wanneer de opdracht de tweejaarlijks per sector vastgestelde drempel overschrijft, moet Europees worden aanbesteed. In deze visie op ramen gaat de vakgroep in op algemene en bijzondere ramingsregels.

De visie komt op een interessant moment, net nu de uitspraak in de Feringa-zaak is gepubliceerd. Hierin werd een opdrachtnemer afgewezen omdat de inschrijving ver boven het geraamde budget lag, terwijl de opdracht naderhand eveneens gegund was, aan een ander die ook ver boven het geraamde budget lag.  Ook is de visie van belang omdat er richting gegeven wordt, wanneer er sprake is van één overheidsopdracht, of dat er sprake is van verschillende zelfstandige opdrachten.

Bron: Pixabayhttps://pixabay.com/nl/bedrijf-rekenmachine-berekening-861323/

Voor de bepaling van de opdrachtwaarde geldt eigenlijk dat alles moet worden meegenomen wat ook maar enigszins voorzienbaar is, tenminste dat is de vrije interpretatie van de redactie van Aanbestedingsnieuws. De vakgroep houdt zich bij het diplomatieke: “inclusief alle (meerwerk)opties en verlengingsmogelijkheden” en dan ook nog van alle percelen tezamen. En ook, en dat is wel interessant; de ontvangen opbrengst van derden, telt mee voor de opdracht. Dat is ook maar niet alleen bij concessies interessant.

Hoe zit dat als aannemer Van der Zaag alle bomen langs de provinciale weg rooit en daar een lieve duit aan overhoudt, die dan weer deels of geheel aan de terugvloeien aan de Staatshouthakkerij? Dan moeten die, toch tenminste zoals onze Redactie van Aanbestedingsnieuws de visie leest, ook meetellen voor de opdrachtwaarde.

Zie ook:

https://www.pianoo.nl/nl/visie-ramen-van-een-opdracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *