Vakbekwaam blijven brandweerchauffeurs VR Midden- en West-Brabant – Aanbestedingsnieuws

Vakbekwaam blijven brandweerchauffeurs VR Midden- en West-Brabant

Excerpt Youtube uitruk Brandweer Amsterdam ( Willem) https://www.youtube.com/watch?v=XSSiUm0KSks

Het projectteam “brandweerchauffeurs” Veiligheidsregio Midden-en West-Brabant heeft voor een periode tot 2027 een programma opgesteld voor het vakbekwaam blijven van haar chauffeurs. In dit programma zit het complete pakket wat zij haar chauffeurs willen aanbieden voor de periode 2024-2027. Het programma gaat uit van een training op één dag waarin verschillende modulen worden aangeboden. Er zijn 6 programma’s en 8 modulen gedefinieerd, afhankelijk van de aanstelling van de deelnemer dient een de deelnemer een programma en aantal modulen te doorlopen. De modules zijn generiek beschreven en zijn van toepassing voor de categorieën lichte en zware voertuigen. Per dag kunnen onder leiding van één rijinstructeur twee deelnemers trainen. De trainingscyclus voor een deelnemer is eenmaal per drie jaar. Per jaar dienen circa 275 deelnemers getraind te worden. Als de aanbestedingsprocedure is doorlopen verwacht de opdrachtgever begin 2024 met de trainingen te starten.

Opdrachtgever maakt op dit moment gebruik van zo’n 800 aangestelde chauffeurs voor zowel “zware” als “lichte” voertuigen. Ruim 700 chauffeurs behoren tot de categorie zwaar. Chauffeurs moeten aantoonbaar vakbekwaam zijn. Alleen het bezit van een rijbewijs en het diploma brandweerchauffeur is niet voldoende. Er moet regelmatig geoefend en getraind worden. Om
“aantoonbaar” vakbekwaam te zijn moeten de hierbij getoonde vaardigheden worden beoordeeld en vastgelegd door gecertificeerde WRM rijinstructeurs met OGS+pas. Aan de hand van de beoordelingen kunnen met de deelnemer aandachtspunten en verbeterpunten worden afgesproken. Voor dit aantoonbaar vakbekwaam blijven van de brandweerchauffeur heeft het projectteam een programma opgesteld.

De opdracht in de aanbesteding van de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant is het geven van diverse rijtrainingen voor brandweerchauffeurs in zware en lichte voertuigen. De opdracht heeft een looptijd van drie  jaar, waarbij het eerste jaar als proeftijd geldt. De overeenkomst wordt aangegaan voor een eerste periode tot en met 28-02-2027. Na de eerste periode kan de overeenkomst door opdrachtgever eenmaal, na evaluatie en actualisatie worden verlengd met een periode van drie jaar.  De overeenkomst gaat in op 1 maart 2024.

Bron: Tenderned donderdag 23 november 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/317567

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 24 november 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *