Uitslag Prijsvraag Huis ten Doorn bekend

De extra impuls aan de buitenruimte rondom Huis Doorn is gegeven, Gijs Van Vaerenbergh gaat drie objecten ontwerpen voor het historische park.  Het bureau won de ontwerpprijsvraag , die het  Rijksvastgoedbedrijf uitschreef voor het toevoegen van drie nieuwe tuinelementen. Rijksbouwmeester en juryvoorzitter Floris Alkemade maakte de naam van de winnaar op 8 oktober bekend.

De renovatie van het park omvat de aanpassing van het stelsel van lanen, bosvakken en zichtlijnen op open ruimtes en gebouwen. Het Rijksvastgoedbedrijf schreef de prijsvraag uit voor het ontwerp van eigentijdse objecten die niet in het definitief ontwerp van deze renovatie waren opgenomen: een voetbrug, een folly en een door de ontwerper zelf te bepalen aanvulling op het park. De zelf te bepalen aanvulling blijkt een doolhof te zijn in de vorm van een wegsmeltende   ijsberg.

De jury kwam tot een unaniem besluit en koos uit de vijf inzendingen voor één winnaar.  Dat motiveerde de jruy op basis van “samenhang tussen de elementen en de kwaliteit van de voorstellen”.  De objecten die het duo Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh  voorstelt, worden gekenmerkt door een verwijzing naar de romantische idylle en stellen eigentijdse interpretaties van ruïnes voor.

Zie eerder Prijsvraag voor aanvulling ontwerp Huis Doorn

 

©Van Vaerenbergh 2018 / Rijksvastgoed

redactie Auteur

Geef een reactie