Uitdaging: ieder huis een nieuwe jas in Utrecht – Aanbestedingsnieuws

Uitdaging: ieder huis een nieuwe jas in Utrecht

isolatieuitdaging.nl

De Utrechtse woningcorporaties Mitros, Portaal en Bo-Ex gaan tienduizenden woningen verduurzamen. Dat begint bij ‘een nieuwe jas’:
een innovatie in gevelisolatie. Op 8 januari 2019 gaat deze Isolatie Uitdaging live.

De Utrechtse woningcorporaties hebben hoge duurzaamheidsambities. Een belangrijk onderdeel daarvan is het isoleren van tienduizenden sociale huurwoningen. Die isolatie is een noodzakelijke eerste stap op weg naar een woningvoorraad met een CO2-neutrale energievoorziening in 2050 die ook geschikt is voor andere warmtebronnen.

De huidige materialen en technieken voor gevelisolatie zijn ingrijpend. Ze geven veel overlast voor de bewoners, zijn niet milieuvriendelijk en hebben een te lage isolatiewaarde. Bovendien zijn de kosten nog erg hoog. Om daarin te verbeteren en echt te kunnen opschalen, is innovatie hard nodig. In Utrecht geloven ze dat het anders kan!

Heeft u een innovatieve oplossing voor gevelisolatie? Met een hoge isolatiewaarde die duurzaam verwarmen met lage temperatuur verwarming mogelijk maakt? En die ook betaalbaar is en met weinig overlast is aan te brengen? Dan dagen wij u uit! Maak kans om uw oplossing te testen en de markt van corporatiewoningen te veroveren. Voor de winnaars is in totaal € 70.000 beschikbaar.

Vanaf 8 januari leest u alles op http://www.isolatieuitdaging.nl  

Bron: isolatieuitdaging.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *