Turnkey aanneming nieuwbouw Den Haag Zuidwest – Aanbestedingsnieuws

Turnkey aanneming nieuwbouw Den Haag Zuidwest

Heijmans en woningbouwcorporatie Staedion hebben vandaag op vastgoedbeurs Provada een turnkey-aannemingsovereenkomst ondertekend voor de nieuwbouw van 220 huurwoningen in de gebiedsontwikkeling “Dreven, Gaarden en Zichten” in Den Haag. De overeenkomst heeft een contractwaarde van circa 67 miljoen euro.

De gemeente Den Haag, Staedion en Heijmans hebben de ambitie om de buurten Dreven, Gaarden en Zichten in Den Haag Zuidwest te transformeren van een verouderd en kwetsbaar gebied naar een aantrekkelijk, vitaal, veerkrachtig en duurzaam woongebied waar het aantrekkelijk en betaalbaar wonen en werken is voor verschillende doelgroepen.

©Heijmans 2023

Het is de eerste koopovereenkomst tussen Heijmans en Staedion binnen de gebiedsontwikkeling Dreven, Gaarden en Zichten. Deze gebiedsontwikkeling heeft een looptijd van in totaal twintig jaar. Het ontwikkelingsplan voorziet in de bouw door Heijmans van 3.500 nieuwe woningen en om 2.058 bestaande woningen terug te bouwen of te renoveren. Daarbij ligt het accent, onder andere, op betaalbaar wonen voor verschillende doelgroepen in een aantrekkelijk en duurzaam woongebied.

De 220 huurwoningen uit de vandaag ondertekende koopovereenkomst “Steenzicht” betreffen 117 sociale huur- en 103 middeldure huurwoningen. Steenzicht gaat als eerste nieuwbouwproject van start en levert daarmee een positieve bijdrage aan de vernieuwingsopgave van Dreven, Gaarden en Zichten in Den Haag.

Het heiwerk voor de te bouwen woningen start na de zomervakantie en de woningen worden naar verwachting opgeleverd in 2025. De ontwikkeling van de volgende vijf deelplannen in Dreven, Gaarden en opnieuw Zichten is al in volle gang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *