Expo gebouw Japan gewonnen door DGMR en architectenbureau RAU – Aanbestedingsnieuws

Expo gebouw Japan gewonnen door DGMR en architectenbureau RAU

Minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking maakte het ontwerp samen met het winnende consortium maandag tijdens het lanceringsevenement bekend.  Het ontwerp van het paviljoen is gemaakt door architectenbureau RAU, ingenieursbureau DGMR, experience design studio Tellart en Japans bouwbedrijf Asanuma. Zij beschikken over ruime ervaring op het gebied van circulair bouwen en zijn gespecialiseerd in oplossingen voor veilige, duurzame en gezonde leefomgevingen.

De Nederlandse deelname heeft als thema ‘Common Ground: creating a new dawn together’. De bijdrage introduceert nieuwe technologieën. Met de kracht van water wordt emissievrije energie opgewekt die energie toegankelijker kan maken voor iedereen. De rijzende zon in het ontwerp van het paviljoen staat symbool voor ongelimiteerde schone energie. Ook is het paviljoen volledig circulair.

NDR:

Tadaa, hier is ie dan. En doos met een cirkel erin. Een beetje zoals de Japanse vlag. Architectonisch hartstikke revolutionair natuurlijk, het gebruik van cirkels.  Het ontwerp dat 3 maanden geleden al bekend werd. Een beetje oud nieuws is het wel, Architectenweb kon hetzelfde in maart al berichten terwijl de rijksoverheid het winnend ontwerp pas deze 5 juni bekend heeft gemaakt. Vraag ons ook niet hoe het kan. Ennihoe. Alle 12 inschrijvers op de aanbesteding krijgen een tenderkostenvergoeding. Dus die ontwerpen heeft de belastingbetaler ook betaald maar krijgen we niet te zien?

Zie ook

https://architectenweb.nl/nieuws/artikel.aspx?ID=55185

https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-buitenlandse-zaken/nieuws/2023/06/05/expo-2025-osaka-ontwerp-nederlands-paviljoen-onthuld

https://anewdawn.rau.eu

©Rijksoverheid 2023
vv AND Plomp BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *