Tramlijn Luik gewonnen door Tram d’Ardent – Aanbestedingsnieuws

Tramlijn Luik gewonnen door Tram d’Ardent

Een tramlijn in Luik is gewonnen door consortium Tram D’Ardent, een consortium met CAF, waar ook het Dutch Investment Fund onderdeel van uitmaakt. Dat berichten Le Soir en La Meuse. De opdracht is, tegen alle verwachtingen in,  aan Tram d’Ardent gegund door de Waalse vervoersraad OTW (Opérateur du Transport de Wallonie). Het gaat om een traject van 12 kilometer van Sclessin naar Coronmeuse, met daaraan 21 stations.

©Luik 2018

Het publiek private consortium Tram d’Ardent, dat verder bestaat uit het Spaanse CAF en Colas, heeft de race uiteindelijk gewonnen van Alstom. De tram zou in 2022 in bedrijf moeten zijn. Eurostat heeft zijn goedkeuring gegeven aan de PPS-samenwerking. Zo blijft de investering buiten de begroting van de Waalse regering. In 2014 won juist een consortium van Alstom en BAM. 

“De tram zal de snelheid, vermogen en comfort van het personenvervoer sterk verhogen (met meer dan 300 mensen per 4 min 30 in elke richting, Dat zal uitstoot van auto’s en oude bussen, in het stadscentrum verminderen.”

Zie ook: https://vimeo.com/87384963

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *