Fujitsu wint contract van 72 miljoen voor Groningse ICT – Aanbestedingsnieuws

Fujitsu wint contract van 72 miljoen voor Groningse ICT

De gemeente Groningen en Fujitsu hebben afgelopen donderdag het zesjarige contract getekend voor de uitbesteding van het grootste gedeelte van de generieke ICT-voorzieningen. De contractwaarde is 71,9 miljoen euro en naar verwachting levert deze overeenkomst een besparing op van minimaal vier miljoen euro per jaar vanaf 2021.

Fujitsu werkt hierbij samen met twee partners: ICT-dienstverlener CGI en telecommunicatiespecialist Voys. Beide partners hebben een eigen vestiging in Groningen. Fujitsu heeft de intentie om zoveel mogelijk van de huidige ICT-medewerkers van de gemeente in dienst te nemen.

Het zesjarige contract kan twee keer met twee jaar worden verlengd. Fujitsu en de partners zijn verantwoordelijk voor de digitale werkplekken, print-, netwerk- en telefonievoorzieningen, technisch applicatiebeheer, hosting en gebruikersondersteuning. Het technische applicatiebeheer komt in handen van CGI. Voor telefonievoorzieningen wordt Fujitsu ondersteund door Voys.

Wethouder Ton Schoor is tevreden over het resultaat van de selectieprocedure.

“Fujitsu is als beste in staat gebleken de eisen en wensen van de gemeente te vertalen naar een passend aanbod. Met de nieuwe samenwerking kunnen wij de inwoners van Groningen nog beter, sneller en veiliger bedienen. Zowel inhoudelijk in de kwaliteit van het beheer van de gemeentelijke werkplek als het technisch beheer van onze applicaties. Daarnaast is er een mooie match tussen de cultuur van de gemeente Groningen en Fujitsu, waarin betrouwbaarheid en langetermijnvisie een belangrijke plek innemen.”

Fujitsu, CGI en Voys hebben de afgelopen jaren een sterke reputatie opgebouwd binnen de publieke sector. Groningen is na Almere de tweede gemeente in Nederland die haar ICT-voorzieningen voor het grootste gedeelte uitbesteedt aan Fujitsu.

“De beste oplossingen komen tot stand wanneer we de businesskennis van onze opdrachtgevers combineren met onze eigen technische expertise en ervaringen uit eerdere projecten. Op deze manier creëren we niet alleen de beste ICT-systemen, daarnaast versterken we met onze keuze voor lokale partners zowel de gemeente als de regio Groning

©Rawpixel; Pixabay 2018
https://pixabay.com/nl/business-kantoor-contract-3167295/

en.”

aldus Bas de Reus, Managing Director Fujitsu Nederland.
Tot voor kort had Groningen als een van de laatste gemeenten alle ICT via een inhouse constructie aan het werk. De overgang naar Fujitsu betekende een massa-ontslag voor de IT’ers in gemeentelijke dienst.
Zie daarover eerder op Aanbestedingsnieuws:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *