Toyota Hilux nieuwe dienstauto Rijkswaterstaat? – Aanbestedingsnieuws

Toyota Hilux nieuwe dienstauto Rijkswaterstaat?

De weginspecteurs van Rijkswaterstaat krijgen Toyota Hilux als dienstauto. Toyota won daartoe een aanbesteding van Rijkswaterstaat. De inspectie rijdt nu nog rond met Nissans Navara en Isuzu’s D-Max. De bestelwagens zijn volgens diverse media bestemd voor 300 weginspecteurs en de eerste wagens moeten in september geleverd worden. Importeur Louwman & Parqui B.V. gaat de auto’s turnkey opleveren.

De Toyota Hilux is in tegenstelling tot de elektrische auto’s een terreinwagen in de vorm van een pick up, met een open laadbak. De terreinwagen heeft een maximum trekgewicht tot 3500 kilo en kan ook offroad, voor  zover dat er nog is in Nederland. Verder eigentijdse LED-koplampen, “terwijl de gespierde flanken subtiel iets verraden van zijn imposante kracht”, zo zegt Toyota tenminste zelf.

©Rijkswaterstaat 2018, de eerder aangeschafte dienstwagens

Sinds drie dagen circuleert tenminste een persbericht daartoe, maar Aanbestedingsnieuws vond nog geen papieren spoor van de inkoop. Zo is er geen persbericht van verschenen, terwijl er nog vorig jaar een hele promotiecampagne gewijd was aan de nieuwe aanschaf van elektrische voertuigen. Ook vonden wij geen tender voor voertuigen in een van de (20!) Rijkswaterstaat onderdelen of bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Op Tenderned vond de redactie van Aanbestedingsnieuws geen uitvraag voor dienstvoertuigen of leaseauto’s van recente datum; behalve voor directievervoer Directievervoer Rijkswaterstaat.

In 2018 werd nog bekend dat Rijkswaterstaat 100 elektrische voertuigen ging inkopen als poolauto’s voor het personeel. https://youtu.be/dQhdqN1EcfQ Dat werd dan weer aan de grote klok gehangen, met een filmpje en een blije staatssecretaris Stientje van Veldhoven. De auto is leverbaar voor €18.895 dus dat verbaasde onze redactie. Vermenigvuldigd met 300, komt dat neer op €5,6 miljoen. Dat ligt ruim boven de drempelwaarde voor leveringen aan de rijksoverheid, van €144.000,-

Bronnen die het bericht, met de gegeven details konden melden zijn:

https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/rijkswaterstaat-rijdt-straks-toyota-hilux/

https://www.toyotablog.nl/hilux/rijkswaterstaat-rijdt-straks-toyota-hilux
https://www.bestelauto.nl/nieuws/toyota-wint-aanbesteding-rijkswaterstaat/13194/
https://www.bnr.nl/podcast/auto-update/10377009/rijkswaterstaat-in-zee-met-toyota

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *