Tilburgse broodjes zijn bereisd door aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Tilburgse broodjes zijn bereisd door aanbesteding

De broodjes van de gemeente Tilburg worden aangeleverd door een bakker uit Asten (+60km), die een aanbesteding daartoe gewonnen had. Op verbaasde vragen van een journalist van het Brabants Dagblad, laat de gemeente weten dat de reclame op de auto van de bakker wel uit Asten komt maar men de broodjes smeert in Breda (+30km).

Een gemeentelijk woordvoerder laat tegenover de krant weten dat de broodjes Europees aanbesteed zijn, omdat het om een dermate groot bedrag gaat. Cateraar Appel komt uit Den Bosch en werkt met lokale leveranciers, via Catering Lokaal.  Voor Tilburg heeft men daar een vacature open staan, voor een horeca-medewerker bedrijfsrestaurants, voor 15 uur per week. Het had nog fraaier kunnen zijn, een ondernemer uit Polen had ook de opdracht kunnen winnen.

Volgens het Tilburgse aanbestedingsbeleid moet boven een bedrag van €190.000 nationaal worden aanbesteed en boven de €70.000 meervoudig onderhands. Onze redactie was daar toch wel verbaasd mee. Een Bossche cateraar voor meer dan €190.000 ? Eten ze daar alle dagen Bossche Bollen in Tilburg? Van duurzame fair trade chocolade? Die ze dan ook in Breda laten smeren?

De opdracht bestaat volgens de aanbestedingsstukken op jaarbasis uit onder meer:

Broodje hard luxe kaas en/of vleeswaren 800
Broodje zacht kaas en/of vleeswaren 800
Broodje zacht kroket / frikandel 1.000

verder uit:

Appelflap 500

en daarnaast nog eens:

Worstebroodje 1.000

En daarnaast vergelijkbare aantallen bier, fris en koffie.

Dat zouden dan gouden worstenbroodjes moeten zijn. Maar dat je daarmee de aanbestedingsdrempel haalt klinkt op zichzelf minder wonderlijk als je in de gaten houdt dat er, blijkens het prijzenblad, ook de kosten voor het personeel in de aanbesteding voor de catering zijn meegenomen, voor een kok, 3 medewerkers en een partymanager.

Per 1 september moet een nieuwe cateraar van start gaan, blijkens TenderNed. afgelopen 4 mei verliep de deadline voor een aanbesteding daartoe. Gemeente Tilburg wil ten behoeve van cateringdienstverlening voor de bedrijfsrestaurants en banquetingactiviteiten voor de organisatie een overeenkomst met één opdrachtnemer afsluiten voor een periode van 2 jaar, met de optie deze 2 maal met 1 jaar te verlengen.

Bron: Brabants Dagblad / Tilburg / TenderNed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *