Thunnissen wint tender Vitaal Vogelenzang Bloemendaal – Aanbestedingsnieuws

Thunnissen wint tender Vitaal Vogelenzang Bloemendaal

©Bloemendaal 2022 vv ECHO Urban Design

De gemeente Bloemendaal heeft Thunnissen als winnaar geselecteerd voor de tender Vitaal  Vogelenzang.  ECHO Urban Design , Van Kessel, Moederscheim Moonen, Holleman Santpoort en bureau  070 vormden het ontwerpteam. Vogelenzang krijgt een nieuw groen dorpspark, vormgegeven op een bijzondere manier,  bereikbaar voor het hele dorp.

Het totale woonprogramma bestaat uit 72 woningen in een mix van grondgebonden en  appartementen. Alle woningen hebben een directe relatie met het landschap. De  buitenruimte waar de woningen met hun voorzijde naar gericht zijn, wordt ontworpen als een  natuurlijke voortzetting van het omliggende weidelandschap. Hierdoor creëren we  ecologisch waardevolle plekken die zowel klimaatadaptief als sociaal uitnodigend zijn.  

Het gebied is dooraderd met sport-, speel-, en ontmoetingsplekken voor jong en oud. Het  heeft een breed scala aan plekken, waarbij ruimte is voor reuring en rust. Voor actief  bewegen en voor luieren in het groen. Het netwerk van wandelroutes tussen deze plekken  rijgt de buurt aan elkaar. De verbinding tussen de bestaande en nieuwe onderdelen van het  dorp.  

Vitaal Vogelenzang is een bijzonder integraal project waar sport, bewegen,  gemeenschapszin en gevarieerd landschappelijk wonen bij elkaar komen in een natuurlijke  omgeving met veel water en groen. Op de locatie van de tennis- en voetbalvereniging van  Vogelenzang wordt een nieuw duurzaam sportpark en woningbouw gerealiseerd. Naar  verwachting wordt er het 2e kwartaal van dit jaar gestart met de voorbereidingen van het  nieuwe sportpark.  

De ontwerpers laten weten over het ontwerp:

In ons ontwerp draait het op de eerste plaats om de bewoners en gebruikers, daaruit volgen  de openbare plekken en ontmoetingsruimtes en vervolgens de uitwerking tot de gebouwen. We doen hierin drie beloften; een dorpspark voor iedereen, landschap tot de voordeur en  ruimte om te sporten, spelen en ontmoeten.  

Een belangrijk onderdeel in het ontwerp is het duurzame sportpark met een nieuw  sportpaviljoen. Met dit sportpaviljoen krijgt het sportaanbod in Vogelenzang een flinke  impuls. Het krijgt een strategische positie en wordt verbonden met het al bestaande  dorpshuis. Een plek om samen te komen voor het hele dorp. 

Vitaal Vogelenzang wordt een bijzonder gevarieerde woonomgeving met een dorps karakter  voor iedereen! 

 Iedereen voelt zich hier welkom en uitgedaagd deze openbare  ruimte op verschillende manieren te gebruiken. Denk aan een kerstmarkt, een  schoolsportdag of zelfs een dorpsfeest.  

Bron: Persbericht Echo Urban, Development, 15 februari 2021

Zie ook:

www.echo-urbandesign.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *