Theater zaalstoelen, zitbanken en telescooptribunes Nieuwe Nobelaer Etten-Leur – Aanbestedingsnieuws

Theater zaalstoelen, zitbanken en telescooptribunes Nieuwe Nobelaer Etten-Leur

Laatst geupdate op januari 20, 2022 door redactie

Foto: Google Streetview

Cultureel centrum de Nieuwe Nobelaer staat aan de vooravond van een nieuwe onderkomen. In het najaar van 2021 verwacht Nieuwe Nobelaer de nieuwbouw die zal ontstaan op het Banakkerterrein aan de Parklaan te kunnen betrekken. Het unieke aan deze nieuwbouw is, dat het gebouw volgt op de inhoud van Nieuwe Nobelaer. Daarmee kan Nieuwe Nobelaer in de toekomst de bezoekers nog beter van dienst zijn, en is Nieuwe Nobelaer toegerust voor een optimale samenwerking tussen de verschillende disciplines die Nieuwe Nobelaer in huis heeft.

De opdracht in deze aanbesteding bestaat uit het gebruiksklaar opleveren van een boogvormige elektrische telescooptribune binnen de nieuwbouwlocatie van de multifunctionele zaal. Deze tribune bevat automatisch inklapbare en uit te vouwen stoelen en tribunetrappen met dimbare tredeverlichting. Daarnaast dienen enkele rijen theaterstoelen in de multifunctionele zaal te worden voorzien op het vaste bouwkundige balkon en
in de parterrekuil welke is voorzien van een deksel. Daarnaast tevens het gebruiksklaar (op)leveren van een manueel te handelen telescooptribune in een studio van het nieuwe complex. Deze dramastudio (ruimte op eerste verdieping,) bevat een rechthoekig inschuifbare tribune van beperktere omvang met zitbanken en met handmatig in- en uit te klappen rugleuningen. De tribune in de multifunctionele zaal dient te worden uitgevoerd met dimbare tredeverlichting welke bij calamiteiten, waarbij noodverlichting wordt geactiveerd, in een maximale lichtstand worden geschakeld. Daarbij dient deze tredeverlichting te worden voorzien van een accupack zodat de tredeverlichting gaat dienen als extra ondersteuning van de reguliere nood- en vluchtwegverlichting. De tribune in de dramastudio dient te worden uitgevoerd met glow in the dark tredeverlichting Het betreft een realisatie die na opdrachtverstrekking van ‘DO+ theatertechnisch ontwerp’, in afstemming met de coördinerend aannemer tot een Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO) met bijbehorende berekeningen en tekeningen uitgewerkt dient te worden.

Bron: Tenderned 1 mei 2020 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/194016

Zie ook: https://www.denobelaer.nl/theater

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *