The Mall Gorinchem verliest aanbesteding jongerenwerk – Aanbestedingsnieuws

The Mall Gorinchem verliest aanbesteding jongerenwerk

Foto: The Mall

The Mall Jongerenwerk krijgt niet de opdracht van de Gemeente Gorinchem om het jongerenwerk in de stad voor de komende drie jaar uit te voeren. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald. De uitspraak volgde na een kort geding waarin de rechtmatigheid van de aanvraag door Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland in twijfel werd getrokken, nadat de opdracht voorlopig aan The Mall gegund was.

Annemarie de Vor, teamleider van The Mall Gorinchem, is teleurgesteld en verbijsterd over de uitspraak: “Bij het uploaden van ons plan van aanpak hebben we een fout gemaakt, waarop de Gemeente ons verzocht heeft het plan per mail toe te zenden. STJJMH vond echter dat de regels van de aanbestedingsprocedure werden overtreden en het plan niet per mail en na de deadline in behandeling genomen had mogen worden. Door middel van een kort geding tegen de Gemeente eiste STJJMH dat The Mall uitgesloten moest worden van deelname en dat zij daardoor de enige overbleven partij was. Zij verzocht de rechter de opdracht aan hen toe te laten kennen. Tot onze grote spijt heeft de rechter deze vorderingen toegewezen.”

The Mall haalde het hoogste cijfer voor het door haar ingediende plan: een 8,4. Daarmee was The Mall de meest geschikte kandidaat voor de uitvoering van het jongerenwerk van de stad tot en met 2021. The Mall is al sinds 2002 actief in de stad en voert sinds 2014 het jongerenwerk uit in alle wijken van Gorinchem, tot tevredenheid van de gemeente en samenwerkingspartners.

De uitspraak heeft grote gevolgen voor het jongerenwerk. De Vor: “Het betekent dat ontzettend veel relaties die we zorgvuldig met jongeren en netwerkpartners hebben opgebouwd, onder druk te staan of zelfs ophouden te bestaan. Dit is een buitenproportionele consequentie voor een fout in de upload procedure. Het doet ons enorm veel pijn. We zijn door de ontstane situatie genoodzaakt afscheid te nemen van een groot deel van onze jongerenwerkers. We willen heel graag doorgaan met het uitvoeren van lokaal en kwalitatief goed jongerenwerk. We hopen nieuwe manieren te vinden om ons werk onder Gorinchemse jongeren voort te kunnen zetten.”

Bron: TheMallGorinchem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *