Tenten Solar levert zonnepanelen 20 gebouwen van zorgaanbieders – Aanbestedingsnieuws

Tenten Solar levert zonnepanelen 20 gebouwen van zorgaanbieders

Foto: ANP

6 zorgaanbieders krijgen op 20 gebouwen zonnepanelen op basis van een gezamenlijke aanbesteding via Intrakoop. Intrakoop heeft hiertoe de Green Deal Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’ getekend.
Voor de gebouwen is een overeenkomst afgesloten met Tenten Solar Zonnepanelen. Het bedrijf biedt garantie voor het leveren van door zonne-energie opgewekte stroom. Daarnaast staat het de komende 15 jaar garant voor het onderhoud, de monitoring en schoonmaak van de zonnepanelen.

Intrakoop, de inkooporganisatie van de zorg, en haar leden hebben de inkoop aangepakt op basis van een prestatiecontract. Ze hebben de leverancier geselecteerd op basis van de laagst geboden prijs per opgewekte kilowattuur over een looptijd van 15 jaar. De leverancier vulde zelf in hoe hij kon voldoen aan deze prestatie. Werken met een opwekgarantie gebeurt bij grote aanbestedingen.

Samen met enkele leden  en energie-expert INNAX heeft Intrakoop een programma van eisen opgesteld voor verduurzaming van zorggebouwen. Inmiddels doen 6 zorgorganisaties met in totaal 20 gebouwen mee. Zij  huisvesten  ouderenzorg (VVT), geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en gehandicaptenzorg (GHZ). Ruim 6.000 zonnepanelen gaan jaarlijks rond de 1,7 miljoen kWh opwekken. Een energievoorziening vergelijkbaar met het verbruik van 500 huishoudens. Bovendien leidt het tot ruim 90 ton minder CO2-uitstoot. De verwachting is dat de komende tijd meer zorgorganisaties mee gaan doen aan deze overeenkomst voor zonne-energie.
Eerder sloot Intrakoop via collectieve aanbestedingen groene energiedeals met Eneco en Nuon voor onder andere windenergie. De verwachting is dat daardoor ruim 50 procent van het totale energieverbruik in de zorg vanaf 2019 afkomstig is uit duurzame energiebronnen.

Tenten Solar, specialist, groothandel, leverancier en installateur op het gebied van zonne-energie, kwam als beste uit de bus. Naast de scherpe prijs is de keuze aantrekkelijk omdat deze leverancier garantie biedt voor het leveren van stroom. Hierdoor is de opbrengst van energie uit de zon verzekerd. De deelnemende zorgorganisaties hebben daarnaast de komende 15 jaar geen omkijken naar installatie, onderhoud of schoonmaak. Tenten Solar staat garant voor de hele periode en neemt de verantwoordelijkheid voor het hele proces: van ontwerp tot de oplevering en het beheer daarna. Het bedrijf heeft veel ervaring in de care en cure en met grote projecten.

Bron: Intrakoop.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *