Nieuwe exploitant waterbuslijnen moet groei bewerkstelligen – Aanbestedingsnieuws

Nieuwe exploitant waterbuslijnen moet groei bewerkstelligen

Foto: Waterbus.nl

De nieuwe exploitant van de waterbus moet er voor zorgen dat méér reizigers kiezen voor vervoer over water. Dat blijkt uit de eerste opzet van de provincie Zuid-Holland voor de nieuwe aanbesteding van de waterbus. De huidige Waterbus, die nu tussen de Drechtsteden en tussen Dordrecht en Rotterdam vaart, is een joint venture van Arriva en rederij Doeksen, de concessie loopt op 1 januari 2022 af.

De provincie vindt dat Arriva en Doeksen het niet slecht doen, maar er is een stagnatie in de groei. Op de lijn Dordrecht-Rotterdam groeit het aantal passagiers weliswaar nog, maar tussen de Drechtsteden neemt het af.

De provincie eist van de nieuwe exploitant een verhaal dat zicht biedt op groei en meer mensen uit de auto haalt. De provincie hoopt ook de molens van Kinderdijk beter te ontsluiten ten bate van passagiers van cruiseschepen. Daarnaast moet de waterbus ook comfortabeler worden, onder meer met de komst van wifi en toiletten. Verder mogen de schepen geen uitlaatgassen meer uitstoten.

Het lijkt er op dat Waterbus wordt uitgesloten van een nieuwe concessie, overigens heeft Waterbus de diensten naar Kinderdijk al geintensiveerd.

Bron: PZC.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *