TenderNed te benaderen met eHerkenning2 – Aanbestedingsnieuws

TenderNed te benaderen met eHerkenning2

Zij het knarsentandend, als inschrijver op aanbestedingsopdrachten ben je al blij als de stukken voor jou toegankelijk zijn, op TenderNed. Wat is het dan toch erg dat je voor het inschrijven op opdrachten een eHerkenning nodig hebt die op de markt geleverd wordt. Z Login levert de EHerkenning al voor 5 Euro maar sommige aanbieders verkopen het in abonnementsvorm en dan moeten je hersencellen er nog vaker mee bezig zijn met deze toestand. eHerkenning 1 is in elk geval per 1 juni 2021 vervallen, dus laten we maar doen of we vreselijk blij zijn, dat we slechts met eHerkenning2 hoeven in te loggen om te kunnen inschrijven op TenderNed, in plaats van vreselijk gefrustreerd dat dit fenomeen hoe dan ook bestaat.

Nu heeft de eenmalige inschrijver Voor TenderNed gelukkig niet eHerkenning3  nodig maar als je een omgevingsvergunning moet aanvragen, komt het ook weer terug en dan is een eHerkenning weer niet genoeg. Het is echt net de meest onbelangrijke bijzaak des levens die er dan ook nog maar weer bijkomt naast het aanvragen van een nieuw KvK-uittreksel om in te kunnen schrijven op een aanbesteding of het vragen om een bankgarantie bij een aanbesteding.

Het blijft dus een vorm van ondernemertje pesten. Aanbestedingsnieuws kan het niet anders zien. Want is een eHerkenning nu werkelijk nodig voor de opdrachtverstrekking? kan het niet gewoon zonder? Is het hier niet gewoon te warm voor! Het is toch gewoon een wachtwoord met 2factor authenticatie en dat is al complex genoeg. Kan het niet gewoon ook met DigiD voor ZZP’ers en het bloed van een jonge maagd? Het Beter Aanbesteden project heeft nog niets van dit soort nep-ondernemen met het “leveren van wachtwoorden”, beperkt. Integendeel, het wordt alleen maar erger. RVO kondigt aan:

De nieuwe wet Digitale Overheid regelt het veilig en betrouwbaar inloggen bij overheidsdiensten. Vooruitlopend op deze wet vervalt eH1 vanaf 1 juli 2021. Digitale identificatiemiddelen moeten vanaf dan voldoen aan hogere betrouwbaarheidseisen. Dit geldt voor alle overheidsorganisaties.

Voor in te schrijven op opdrachten op TenderNed hoeft u van TenderNed niet te upgraden naar eH3. De applicatie blijft toegankelijk met niveau 2.

Sommige leveranciers van eHerkenningsmiddelen sporen hun klanten aan hun eHerkenning te upgraden. Bekijk echter goed wat u nodig heeft en voorkom onnodige kosten. TenderNed blijft toegankelijk met eHerkenning niveau 2.

Bron: RVO/Tenderned, 9 juni  2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *