Tenderned: meer ondernemers hebben belangstelling voor aanbestedingen – Aanbestedingsnieuws

Tenderned: meer ondernemers hebben belangstelling voor aanbestedingen

Vanaf 2020 neemt de interesse in overheidsopdrachten sterk toe en maken jaarlijks zo’n 6.000 ondernemingen een ondernemersaccount aan op TenderNed. In de voorafgaande jaren waren dat er gemiddeld nog ongeveer 4.500 per jaar. Dat bericht Tenderned aan de hand van eigen cijfers.

Het aantal ondernemingen dat zich in 2023 op TenderNed registreert, is volgens Tenderned constant. In juli is er een kleine dip, vermoedelijk vanwege de zomervakantie. De maand oktober telt juist de meeste nieuwe registraties. In december neemt dit aantal af. Tenderned concludeert dat dit ” waarschijnlijk als gevolg van de kerstperiode waarin zakelijk Nederland grotendeels stilligt.”

Volgens Aanbestedingsnieuws is dat juist de drukste periode voor talloze ondernemers, reden waarom je geen tijd hebt om te browsen naar een lange bureaucratische procedure waarmee je misschien extra omzet binnen kan halen.

©Tenderned 2021 screenshot

Van de 6.304 ondernemingen die zich in 2023 op TenderNed registreerden gaven 5.370 ondernemingen hun bedrijfsgrootte op:

Ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (mkb) zijn koploper. Hiervan zijn 3.539 ondernemingen een microbedrijf, 1.348 een kleinbedrijf en 337 een middelgrootbedrijf.
Slechts 146 ondernemingen die tot het grootbedrijf behoren, registreerden zich het afgelopen jaar op TenderNed.
934 ondernemingen gaven hun bedrijfsgrootte niet op.

Bron: Tenderned, 11 april 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *