TenderNed: Meer aanbestedingen aangepast – Aanbestedingsnieuws

TenderNed: Meer aanbestedingen aangepast

Bezig met een aanbesteding? Hou ‘m in de gaten. Ook in de derde week na de verscherpte coronamaatregelen werden meer lopende aanbestedingen aangepast dan voor de crisis. Dat heeft TenderNed onderzocht. “Verder is het beeld normaal”, aldus het PIANOo-onderdeel dat verantwoordelijk is voor alle wettelijke tender publicaties.

Er werden in week 14 niet meer aanbestedingen afgebroken dan normaal. Ook het aantal nieuwe opdrachten vertoont nog steeds een normaal beeld. Uit de aanbestedingscijfers blijkt dat het aantal rectificaties van aanbestedingen (63) in week 14 hoger was dan gemiddeld (33 per week in 2019). Het gaat daarbij meestal om termijnverlengingen.

Er werden 15 aanbestedingen vroegtijdig beëindigd, wat overeenkomt met het gemiddelde van 2019. Ook het totaal aantal nieuwe aanbestedingen (160) is op een normaal niveau.  Voor ‘werken’ (grof gezegd: aanbestedingen in de bouw- en infrasector) was het aantal nieuwe aanbestedingen in week 13 iets lager dan het gemiddelde over 2019. In week 14 was dit aantal met 12 nieuwe opdrachten weer op een normaal niveau.

©ZaZ 2020

Bron: TenderNed,16 april

Zie verder:

https://www.tenderned.nl/cms/nieuws/nog-steeds-meer-aanpassingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *