Tenderned maakt telefoonnummer invoerveldje verplicht tien cijfers – Aanbestedingsnieuws

Tenderned maakt telefoonnummer invoerveldje verplicht tien cijfers

TenderNed meldt dat het een wijziging heeft doorgevoerd in de registratie van mobiele telefoonnummers. In de release op 20 december is ook een extra waarschuwing toegevoegd voor aanbestedende diensten die het type opdracht van een aanbesteding in voorbereiding wijzigen.

Invoeren van een mobiel nummer is voortaan verplicht bij het registreren op TenderNed. Ook voert TenderNed een extra controle uit op ingevoerde of gewijzigde mobiele telefoonnummers. Met deze aanpassing beperken zij het risico dat een gebruiker zijn publicatie, aanmelding of inschrijving op een aanbesteding niet kan afronden door een foutief of ontbrekend mobiel telefoonnummer.

In 2014 was er al eens een uitspraak klachtenbehandeling over van de Commissie van Aanbestedingsexperts. In die uitspraak verloor een inschrijver zijn aanbesteding omdat zijn inschrijving niet geldig was, omdat het telefoonnummer dat was ingevoerd, 1 cijfer te kort was.

https://www.commissievanaanbestedingsexperts.nl/sites/commissievanaanbestedingsexperts.nl/files/adviezen/140526_-_advies_102_-.pdf

 

Het is niet het enige dat TenderNed heeft veranderd. Er verschijnt voortaan ook een waarschuwingsmelding wanneer bij een aanbesteding in voorbereiding het type opdracht wordt gewijzigd. De melding attendeert de gebruiker wanneer het type opdracht wordt gewijzigd, de automatisch gekoppelde eisen niet meer geldig zijn en worden verwijderd. De eisen werden voorheen ook verwijderd, maar nu worden gebruikers hier ook over geattendeerd.

 

Bron: TenderNed, 21 december 2017

https://www.tenderned.nl/cms/nieuws-verbeteringen-tenderned/verbeteringen-tenderned-20-december-2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *