Tenderned een beetje verbeterd – Aanbestedingsnieuws

Tenderned een beetje verbeterd

TenderNed heeft zijn look en feel 2 dagen geleden veranderd en Aanbestedingsnieuws is er maar enthousiast over, in de gematigd enthousiaste zin van Kerb your enthousiasm, maar toch echt een hele verbetering. Een hele verbetering in de zin van een hele kleine verbetering maar toch een hele verbetering. Zo zijn de filters in plaats van bovenin in input fields, nu verplaatst naar de linkerkant van het scherm, met gewone dynamische links. Een heel stuk intuïtiever, maar dat biedt daarnaast ook de mogelijkheid voor een popupscherm.

Dat popupscherm waarin de opties van het filter staan, is aanzienlijk breder dan de filteropties in een input field. Hierdoor is het ook leesbaar wat er aan filteropties wordt geselecteerd. Als je bijvoorbeeld wilt selecteren op CPV-code, en die bewuste CPV-code is heel erg lang, dan kon je niet uitlezen welke code welke was, omdat je in een schermpje van 2,5 cm zit te koekeloeren naar een zin die 4x zo lang was zonder dat er een naar links scrollbar aanwezig was.

Verder kan je tegenwoordig filteren op type aanbestedende dienst. Dat scheelt iets, als je zoekt naar aanbestedingen van de Rijksoverheid hoef je niet te worden geplaagd met allerlei gemeentelijke plantsoenendienst tenders in de zoekresultaten. Op specifieke dienst zoeken blijft nog steeds lastig, het gaat nog wel bij kleine gehuchten, maar als je op zoek moet naar een aanbestedende dienst van Amsterdam, bijvoorbeeld de Stadsreiniging van Stadsdeel Betofte Gannef dan moet je nog steeds 10x op laad meer klikken, voor die boven komt.

De meeste wijzigingen echter betreffen de achterkant, die voor de zoekers van aanbestedingen weinig gevolgen hebben.

Tenderned publiceert zelf ook welke verbeteringen er zijn getroffen.

Zie daarvoor een overzicht op:

https://www.tenderned.nl/cms/nieuws/verbeteringen-tenderned#

De meest recente verbeteringen betreffen:

Verbeteringen 2 februari 2022

  • De opmaak en werking van het aankondigingenplatform voor het inloggen is vernieuwd. Het aankondigingenplatform oogt en werkt hetzelfde als op de ingelogde omgeving. Er zijn ook een paar verbeteringen doorgevoerd: U kunt nu filteren op type Aanbestedende dienst en u kunt in het overzicht zien of een aankondiging geïmporteerd is en zo ja, vanuit welk platform.
  • Als lokaal beheerder van een onderneming is het nu inzichtelijk bij welke aanbestedingen een gebruiker betrokken is. Door via Instellingen naar Gebruikers te navigeren en vervolgens een gebruiker te selecteren, wordt het nieuwe tabblad Aanbestedingen medewerker zichtbaar.
  • Het wisselen van Aanbestedende dienst is in het menu overzichtelijker gemaakt.
  • Op het aankondigingenplatform wordt onder de details van een aankondiging specifiek aangegeven wanneer de aanbesteding vroegtijdig beëindigd is.

Verder zijn er 6 bugs opgelost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *