TenderNed behaalt ISO27001 certificering – Aanbestedingsnieuws

TenderNed behaalt ISO27001 certificering

Een externe auditor toetste begin deze maand of TenderNed nog steeds voldoet aan de strenge eisen op het gebied van informatiebeveiliging. Het certificaat wordt per 1 januari 2023 verlengd. Hiermee is TenderNed voor het 10e jaar op rij ISO27001-gecertificeerd.

TenderNed is trots dat zij het ISO-certificaat mogen behouden. De normering ziet toe op onder meer privacy en storingsbeleid. De ISO27001 is een internationale standaard voor informatiebeveiliging. De norm biedt een kader voor het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie in een organisatie.

TenderNed daarnet © ZaZ 2017

De audit is uitgevoerd door DEKRA, een van de grootste expertiseorganisaties ter wereld op het gebied van testen, inspecteren en certificeren. Gedurende 3 dagen voerde DEKRA tientallen willekeurige steekproeven uit in de TenederNed processen. Voor elke steekproef gold dat TenderNed het betreffende proces om de risico’s te beheersen en de informatie te beveiligen aan de auditor moesten laten zien. Vervolgens interviewde de auditor verschillende medewerkers van TenderNed om na te gaan of de praktijk overeenkomt met het proces.

Bron: TenderNed, 30 oktober 2022

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *