Telegraaf: Rotterdamse gemeenteambtenaren in weelde door wegenbouwers – Aanbestedingsnieuws

Telegraaf: Rotterdamse gemeenteambtenaren in weelde door wegenbouwers

Gemeente Rotterdam is op dit moment nog bezig met een onderzoek naar een fraudezaak. Daarbij zouden twee Rotterdamse ambtenaren zijn omgekocht. De steekpenningen liepen volgens de krant aardig in de papieren, het zou gaan om rolexen, een motorjacht, tientallen racefietsen en diamanten. Specifiek bij de racefietsen zouden de veronderstelde frauders tegen de lamp zijn gelopen.

Het OM noch Rotterdam heeft bij het schrijven van dit artikel over de zaak bericht. Wel heeft de Telegraaf gemeld dat de bewuste ambtenaren gearresteerd zijn. Nu gaan bij het woord wegenbouwer en Brabant belletjes rinkelen dat het zou gaan om Heijmans. We wisten het niet maar er zijn er echt meer, Brabantse wegenbouwers en ook zit Tenderned vol genoeg met Rotterdamse wegenopdrachten. Dat het gaat om overheidsopdrachten, dat durft Aanbestedingsnieuws dan weer wel te speculeren.

ID 12019/Bron: Pixabay 2018
https://pixabay.com/nl/utah-mountainbiken-fiets-fietsen-95032/

https://www.telegraaf.nl/financieel/655071124/rotterdamse-ambtenaren-lieten-zich-behangen-met-rolexen

Het is niet de eerste keer dat er fraude van ambtenaren bij de inkoop wordt waargenomen. In April 2017 publiceerde Rotterdam een overzicht met bekende problemen zoals misbruik van giftcards en schijnstage. Des te frappanter dat hierover niet bericht is naar de raad en de raadsleden het uit de Telegraaf moeten vernemen. Op Twitter is het bericht inmiddels veelvuldig gedeeld, met name vanwege de tot de verbeelding sprekende ” ‘honderdduizenden euro’s aan dure racefietsen'”. Lance Armstrong reed tijdens de Tour de France van 2009 op een racefiets die ontworpen was door Damien Hirst en geveild is voor een half miljoen. Het is niet helemaal onmogelijk.

https://rotterdambis.notubiz.nl/document/5649738/1

Armstrong’s Damien Hirst bike fetches half million

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *