TBI-onderneming Mobilis wint Social Return Innovatie Award – Aanbestedingsnieuws

TBI-onderneming Mobilis wint Social Return Innovatie Award

TBI-onderneming Mobilis ontving dinsdag 30 mei de Social Return Innovatie Award 2017, uit handen van wethouder Struijvenberg (wethouder Werkgelegenheid en Economie van gemeente Rotterdam). Mobilis kwam op het gebied van social return als best presterende uit de bus en werd tijdens een Social Return bijeenkomst in het zonnetje gezet.

Social return is een onderdeel van het duurzame inkoopbeleid van de gemeente Rotterdam. De gemeente integreert een social return verplichting in al haar overeenkomsten met leveranciers: een tegenprestatie om bedrijven aan te sporen tot een investering in Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bron: TBI, 8 juni 2017

Mobilis heeft de award ontvangen voor de inzet op social return bij de projecten Maastunnel Rotterdam  en het traject Hoekse Lijn.

Mobilis heeft o.a. een eigen begeleidingsbureau ingezet om de grote onderaannemers samen met de gemeente Rotterdam wegwijs te maken in social return en heeft zich met name ingespannen voor werkzoekenden in Rotterdam-Zuid en ingezet op verschillende functies zoals: beveiligers, verkeersregelaars en hekwerkers. In een traject met een groot social return component (30%), hebben lokale medewerkers uit de Sociale Werkvoorziening gewerkt aan het groenonderhoud. Daarnaast zijn er ook nog BBL leerlingen van de opleiding Grond, Water en Wegenbouw ingezet.

Zie ook

Visiedocument: Social Return mogelijk disproportioneel

Rotterdam: “Rotterdams inkoopbeleid helpt 10.000 mensen aan het werk”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *