Arnhem start aanbesteding voor 19000 zonnepanelen – Aanbestedingsnieuws

Arnhem start aanbesteding voor 19000 zonnepanelen

Gemeente Arnhem wil een zonneveld inrichten op Koningspleij-Noord. De gemeente wil één ondernemer de kans bieden om voor eigen rekening en risico het zonneveld te ontwikkelen, beheren, instandhouden en onderhouden. Koningsplei is een nieuwbouwwijk in ontwikkeling, met middenklasse woningen.

De gemeente gaat met de winnende inschrijver een huurovereenkomst aan. Het zonneveld Koningspleij-Noord is ruim 8 hectare groot, daar kunnen naar verwachting circa 19.000 zonnepanelen op geïnstalleerd worden. Gemeente Arnhem kan op voorhand geen enkele garantie geven over de te verwachten omzet.
De opdracht is volgens de gemeente géén aanbestedingsplichtige overheidsopdracht, maar met het oog op de omvang en aard van dit project acht de gemeente wel een grensoverschrijdend belang aanwezig. Daarom wordt dit project Europees bekend gemaakt.

Er was wel een duurzaamheidslening maar het budget van € 1.000.000,- van de Arnhemse duurzaamheidslening is inmiddels volledig toegekend. De regeling is erg succesvol gebleken, binnen zeven maanden is het plafond van de regeling bereikt. Op dit moment kan geen duurzaamheidslening meer worden aangevraagd.

Arnhemse woningeigenaren konden vanaf 1 juli 2016 een duurzaamheidslening aanvragen voor energie­besparende maatregelen en de aanschaf van zonnepanelen. Er was een budget van € 1.000.000,- beschikbaar. De regels omtrent de duurzaamheidslening zijn vastgelegd in de nadere regels duurzaamheidsheidsleningen 2013 (pdf, 1.481 kB).

Eerder stelde de gemeente een nieuw bestemmingsplan op op basis waarvan ruimte werd gecreëerd voor 4 windmolens en een zonnepark.

Bron: Arnhem/TenderNed, 6 juni 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *