TBI bedrijven gaan Tweede Kamer renoveren – Aanbestedingsnieuws

TBI bedrijven gaan Tweede Kamer renoveren

Vrijdag

©Rijksvastgoed 2020

hebben het Rijksvastgoedbedrijf en drie TBI-bedrijven een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de renovatie van de Tweede Kamer. Hiermee is ook de laatste van de drie aannemers bekend die vanaf de zomer 2021 gezamenlijk aan het Binnenhofcomplex aan de slag gaan. J.P. van Eesteren verzorgt de bouwactiviteiten, Croonwolter&dros realiseert de installaties en aannemingsbedrijf Nico de Bont neemt de restauratiewerkzaamheden van de rijksmonumenten voor zijn rekening.

De ondertekening betekende eigenlijk de eerste ‘live’ bijeenkomst van opdrachtgever en opdrachtnemers. Vanwege de COVID19-maatregelen zijn alle voorbereidingen en afstemming  volledig digitaal en via videoconferencing afgehandeld. Met succes.

Eerder werden de aannemers voor de renovatie van de andere twee delen van het Binnenhofcomplex al bekend gemaakt. Heijmans gaat de Eerste Kamer en Raad van State renoveren, in samenwerking met BURGY Bouwbedrijf uit Leiden. De aannemer voor het gebouwdeel van het ministerie van Algemene Zaken en de realisatie van de centrale energievoorziening is Combinatie De Kroon. Dit is een samenwerking van de VolkerWessels-bedrijven IBB Kondor en HOMIJ Technische Installaties met Koninklijke Woudenberg Ameide; onderdeel van de Janssen de Jong Groep.

In de getekende samenwerkingsovereenkomsten zijn overkoepelende afspraken vastgelegd over hoe er wordt samengewerkt in alle nog te sluiten contracten.

“Met de combinatie van TBI-bedrijven halen we de nodige kennis en expertise binnen, die voor een zorgvuldige en beheerste realisatie van het project noodzakelijk is. Ik ben er trots op dat dit goed gelukt is. En ik heb veel vertrouwen in het realisatieteam”, aldus Marc Unger, projectdirecteur renovatie Binnenhof.

Bron: Rijksvastgoed, 24 juli 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *