Taxionderneming Van den Hout failliet na aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Taxionderneming Van den Hout failliet na aanbesteding

Afgelopen dinsdag heeft de rechter Taxi van den Hout uit Kaatsheuvel, een onderneming gespecialiseerd in zorgvervoer, failliet verklaard. Het is een familiebedrijf dat in 1961 is opgericht. Het betekent dat 85 mensen op straat staan en voor hun loondoorbetaling van het UWV afhankelijk zijn.

Van den Hout had juist geinvesteerd in Greenline voertuigen en het aanbieden van liggend vervoer. In april 2013 verzorgde Taxibedrijf van den Hout meer dan 6.500 regiotaxiritten voor de 8 gemeenten Midden-Brabant waarbij slechts 2 gegronde klachten waren. Voor de gemeente Loon op Zand werden 2.000 regiotaxi ritten gereden zonder een enkele klacht!

Van den Hout had samen met nog vier aanbieders (Munckhoff, Van Driel, van der Wouw en Willemsen de Koning) een aanbesteding voor acht Midden-Brabantse gemeenten rond Tilburg binnengesleept.Dat werkte via een op een kilometervergoeding gebaseerd verdeelsysteem. Het verdeelsysteem werd beheerd door een dochter van Transdev (Connexxion): Personen- en Zorgvervoer Nederland.Volgens Connexxion verloopt het geautomatiseerd en komt er geen mens aan te pas.

Het failliet lijkt een zoveelste stap in het nadeel van servicegerichte kleine en familiedrijven. Het is een zoveelste omgevallen pion in de Brabantse taximarkt. Eerder faillideerden de Brabantse Quattrotax en Taxi Janssen uit Oisterwijk.

Zie ook:

 

https://www.bd.nl/tilburg/500-000-taxiritten-worden-gestuurd-door-een-computer-in-tilburg-de-eerste-in-nederland~abe2edb5/

©Van den Hout
Fragment website vd Hout 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *