Hoornstra wint aanbesteding fietstracé Drenthe VAMberg – Aanbestedingsnieuws

Hoornstra wint aanbesteding fietstracé Drenthe VAMberg

De firma Hoornstra aannemingsmaatschappij N.V. uit Nieuw Buinen legt in opdracht van provincie Drenthe het fietstracé voor wielrenners op de VAMberg aan. Hoornstra is een middelgroot aannemingsbedrijf met ruime ervaring in de grond weg en waterbouw.

De aannemer begint op maandag 27 augustus 2018 met de werkzaamheden. Gedeputeerde Henk Brink: “Wij zijn blij dat de aanleg na de bouwvak echt gaat starten en dat we de opdracht aan een Drentse ondernemer kunnen gunnen. De verwachting is dat we in oktober het fietstracé in gebruik kunnen nemen. Uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden, maar ik raad wielrenners in Drenthe en omstreken aan, om alvast in training te gaan!”

Provincie Drenthe, Midden-Drenthe, Attero en Afvalzorg werken samen aan nieuwe fiets- en wandelpaden op en rond de VAMberg. Op de berg komen een fietsroute, mountainbikeparcours en nieuwe wandelroutes. Daarnaast komen aan de zuidkant van de VAM-berg dertig nieuwe parkeerplaatsen. Vanaf deze parkeerplaatsen loopt een verbindingsroute door het Philipsbos naar de routes op de berg zelf. Ook komen er vanuit omliggende dorpen zoals Dwingeloo, Beilen en Pesse verbindingsroutes, zodat fietsers vanaf verschillende startplekken naar de VAMberg kunnen fietsen. Er wordt bewegwijzering aangebracht om aan te geven waar fietsers kunnen parkeren en welke route ze het beste kunnen nemen.

Bron: Drenthe 27 juli 2018

VAMberg - klik voor een grotere versie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *