Taxi Vos ook failliet na verliezen opdracht – Aanbestedingsnieuws

Taxi Vos ook failliet na verliezen opdracht

Ook het Brabantse taxibedrijf Vos is failliet. Vos Taxi en Touringcars uit Zevenbergen is per 25 oktober failliet verklaard. Vos Taxi reed het vervoer van kwetsbare doelgroepen in een groot aantal West-brabantse gemeenten rondom Breda. Het wegvallen van een opdracht was de spreekwoordelijke druppel. Directeur Jack Vos vertelt tegenover BN de Stem dat de hele taxibranche het moeilijk heeft. Wel werkt hij aan een doorstart, maar daar kan hij nog niets over zeggen.

De branche staat “al jaren zwaar onder druk door aanbestedingen tegen (te) lage marges, veranderende regels en moordende concurrentie. Vos is juist tegen de trend in niet de goedkoopste geweest. Hij had dat kunnen doen door het personeel lager in de prijs te laten zitten. De directeur van het taxibedrijf ziet zich ‘wel gewaardeerd door de klant, maar niet beloond door Wmo’.

Naast Taxi Vos werd eerder deze maand het failliet uitgesproken van BIOS , nadat de Schiedamse aanbesteding naar Connexxion werd gegund. Dat failliet is door een Deense rechter uitgesproken. Deze zomer zijn 6 taxibedrijven door de Nederlandse rechter failliet verklaard.

  • Vos Taxi En Touringcars B.V (per 27 oktober)
  • Amsterdam Schiphol Taxi B.V. (F.15/16/391) (per 27 oktober)
  • Taxi Groep Nl B.V. (F.02/15/407)  (per 30 juli)
  • Taxi- En Personenvervoer Oost Nederland B.V. (per 10 oktober)
  • Taxi Aatax Epe Bv (per 7 oktober)
  • Timmermans Personenvervoer B.V. (28 september)

Op 27-10-2016 is Vos Taxi En Touringcars B.V. h.o.d.n. Vos Taxi En Touringcars te Zevenbergen (Noord-Brabant) door de rechtbank in Zeeland-West-Brabant failliet verklaard.Als curator is aangesteld mr. R. Bom. Het insolventienummer van deze zaak is F.02/16/521. De (hoofd)activiteit van Vos Taxi En Touringcars B.V. is vervoer over land

Zie verder BN de Stem: ‘Denk je dat ik bedrijf na 49 jaar expres failliet laat gaan als het volgend jaar 50 jaar bestaat’

Bron: https://www.facebook.com/Vos-Taxi-en-Touringcars-182297125306292/
Bron: https://www.facebook.com/Vos-Taxi-en-Touringcars-182297125306292/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *