Tankautospuiten Veiligheidsregio Drenthe – Aanbestedingsnieuws

Tankautospuiten Veiligheidsregio Drenthe

Foto: Zieglerbrandweertechniek

Op 1 januari 2014 is in Drenthe een nieuwe organisatie gestart: de Veiligheidsregio Drenthe. Deze nieuwe organisatie is een samenvoeging van 13 organisaties: de 12 gemeentelijke brandweerorganisaties in Drenthe en de voormalige Hulpverleningsdienst Drenthe. Een veiligheidsregio is een gebied waarin verschillende diensten en besturen samenwerken op het gebied van: brandweerzorg, rampenbestrijding, crisisbeheersing, geneeskundige hulpverlening bij rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid. De gevolgde procedure in deze aanbesteding is een Europese openbare aanbesteding onder toepassing van de Aanbestedingswet 2012 (Aw2012).

De huidige mantelovereenkomst voor de levering van tankautospuiten loopt af. Veiligheidsregio Drenthe heeft besloten een aanbestedingstraject te starten voor de levering van nieuwe tankautospuiten. De nieuwe overeenkomst moet per 1 juni 2021 ingaan. In zijn totaliteit moet er 23 nieuwe tankautospuiten geleverd gaan worden aan de deelnemende kazernes in Drenthe. In 2022 zullen dat er vier zijn, in 2023 twee, in 2024 tien, in 2025 nul, in 2026 één, in 2027 drie en in 2028 ook drie stuks.

Genoemde aantallen zijn een schatting en dienen om inschrijvers op gelijke basis te laten calculeren. Aan de genoemde omschrijving en aantallen kunnen geen rechten worden ontleend. De definitieve aantallen worden bij de definitieve bestelling bekend gemaakt. Gefaseerde aanschaf:
– 1
e batch 2021 t/m 2023 (4 stuks in 2022, 2 stuks in 2023 totaal 6 stuks)
– 2
e batch 2024 t/m 2026 (10 stuks in 2024, 1 stuks in 2026 totaal 11 stuks)
– 3
e batch 2027 t/m 2029 (3 stuks in 2027, 3 stuks in 2028, totaal 6 stuks)
Separate onderhoudsovereenkomsten worden per voertuig afgesloten vanaf leverdatum voertuig. De VRD kan op basis van organisatorische of financiële veranderingen binnen de organisatie besluiten om de omvang en planning van de opdracht te wijzigen.
 De deelnemende kazernes zijn die in Annen, Assen – Mien Ruysweg, Assen – Oost, Beilen, Borger, Coevorden, De Wijk / Koekange, Eelde, Emmen – Nijbracht, Emmer-Compascuum, Gasselternijveen, Gieten, Hoogeveen – Industrieweg,
Klazienaveen, Meppel, Norg, Peize, Roden, Rolde, Ruinerwold, Schoonebeek – Pienhoek, Schoonoord, Smilde, Veenhuizen,
Zuidlaren, Zuidwolde – Industrieweg, Zweeloo en Zwinderen. De opdracht betreft het leveren van tankautospuiten in 4×2 uitvoering. Alle verdere specificaties zijn neergelegd in de overige aanbestedingsdocumenten, waaronder PvE, bepakkingslijst en inbouwvoorschriften.

De looptijd van de overeenkomst is vastgesteld op 96 maanden (acht jaar). Met als startdatum 1 juni 2021 en als einddatum: 31 mei 2029. Optiejaren zijn er niet. De looptijd van de service- en onderhoudsovereenkomst is vastgesteld op 180 maanden (vijftien jaar) vanaf de afleverdatum van een voertuig. ook bij de S&O overeenkomst zijn geen optiejaren voorzien.
Optiejaren: geen

Per onderneming mag één inschrijving worden ingediend, hetzij zelfstandig, hetzij als combinant in een combinatie, hetzij als hoofdaannemer in een hoofd-/onderaannemer constructie. Het indienen van meerdere inschrijving(en) door één onderneming is niet toegestaan en leidt tot uitsluiting van verdere deelname van alle inschrijvingen die door deze onderneming zijn ingediend. Van één concern mogen meerdere ondernemingen zich inschrijven (zelfstandig, in combinatie, of als hoofd- /onderaanneming), indien zij op verzoek van de aanbestedende dienst kunnen verklaren en kunnen aantonen dat zij de inschrijving(en) onafhankelijk van de andere inschrijvers hebben gedaan. De opdracht wordt gegund op basis van het gunningscriterium economisch meest voordelige inschrijving op basis van de “beste prijs-kwaliteitsverhouding” zoals bedoeld in artikel 2.114 lid 2 sub a Aw2012. 

Bron: Tenderned 15 februari 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/219650

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *