Swietelsky wint aanpassing spoorsysteem Amsterdam CS van Prorail – Aanbestedingsnieuws

Swietelsky wint aanpassing spoorsysteem Amsterdam CS van Prorail

Prorail heeft een opdracht voor het aanpassen van het spoorsysteem in Amsterdam Centraal gegund aan Swietelsky, een allround spooraannemer uit Oostenrijk. Dat blijkt uit een publicatie van TenderNed. Met de opdracht is €3,29 miljoen gemoeid. De opdracht gaat lopen vanaf 31 maart 2022 en heeft een looptijd van 2 jaar.

De benodigde aanpassingen aan het transfer- en spoorsysteem worden in het kader van het project PHS Amsterdam Centraal gerealiseerd. De ombouw van het transfer- en spoorsysteem zal in vele faseringsstappen plaatsvinden. De uitvoering van de faseringsstappen zullen verdeeld over meerdere contracten opeenvolgend aan de marktpartijen worden aangeboden. Onderhavig Werk voorziet in hoofdlijnen in realisatie van faseringsstap 1b, 1c en 1d:

• Stap 1b: wijziging spoorbak van spoor 5, 6 en 7;

• BBV: bovenbouwvernieuwing spoorbak van spoor 5, 6 en 7;

• Rekscheiding RH10: aanpassing rekindeling relaishuis 10;

• Stap 1c: wijziging spoorbak van spoor 8, 9 en 10;

• Stap 1d: buiten exploitatie nemen spoor 1, 2aw en 2a.

Het is niet de enige opdracht die Prorail heeft uitgezet voor de verbouwing van Amsterdam Centraal.  Aannemer Strukton werkte in de eerste week van april in opdracht van ProRail onder meer aan het verplaatsen van een relaiskast op de Dijksgracht, zo maakte Prorail via een persbericht bekend. Spoorwerk in Amsterdam in weekend van 2 en 3 april | ProRail

De verwachting is dat het aantal reizigers op Amsterdam Centraal zal stijgen van 200.000 naar 275.000 per dag. Daarom is meer ruimte nodig voor reizigers.

©Prorail 2022

Op het station werkt Prorail aan het verbreden van de perrons, aan de stijgpunten, tunnels en een ondergrondse fietsenstalling. Door de bouw van de vrije kruising kunnen treinen elkaar makkelijker kruisen en kunnen meer treinen het station binnenrijden.

 

Zie ook:

Aankondigingen (tenderned.nl)

Kerstpremière: start videoserie Amsterdam Centraal | ProRail

Spoorwerk in Amsterdam in weekend van 2 en 3 april | ProRail

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *