SVP maakt visie voor Nieuw Weiburg Harderwijk – Aanbestedingsnieuws

SVP maakt visie voor Nieuw Weiburg Harderwijk

Nieuw Weiburg Harderwijk
Foto: Google Maps

Tussen het station, het Nachthok en het ziekenhuis met daarin het voormalig Struikterrein komt een nieuw stadsdeel. De werknaam voor deze ontwikkeling is Nieuw Weiburg. Het nieuwe stadsdeel vormt de ontbrekende schakel tussen het station en het centrum. Nieuw Weiburg wordt een gemengd stadsdeel met (betaalbare) woningen, zorg- en onderwijsfuncties. Een duurzaam gebied waar groen en water een plek krijgen, waar het aantrekkelijk is om te verblijven, met een levendigheid die past bij een moderne stationsomgeving. De ambitie is dat Nieuw Weiburg een nieuwe leefomgeving toevoegt aan de stad en een visitekaartje wordt voor Harderwijk, het wordt de stadsentree die Harderwijk verdient.

SVP is door de gemeente Harderwijk en ontwikkelaars BPD en Veldboom gevraagd om een visie te maken voor Weiburg, een voor een groot deel braak liggend terrein van in totaal ca. 12,5ha ten noorden van het station. ‘Nieuw Weiburg’ ligt op een strategische positie in Harderwijk, midden in het stationsgebied en dichtbij de binnenstad. De ontwikkeling van dit gebied biedt de mogelijkheid om een innovatief stedelijk stadsdeel te ontwikkelen met een aantrekkelijk nieuw woonmilieu maar ook andere functies zoals scholen en kantoren. Het nieuwe stadsdeel zal complementair aan het huidige historische centrum worden, een echte toevoeging dus. Zo kan het gebied als poort naar de stad, een nieuw visitekaartje voor Harderwijk vormen.

Op de Weiburgmarkt die heeft plaatsgevonden – geheel coronaproof in de buitenlucht en met afstand – zijn de ambities voor dit stedelijke stadsdeel en eerste ideeën gepresenteerd aan omwonenden en andere geïnteresseerden. SVP heeft  levendige discussies gevoerd en goede inhoudelijke feedback gekregen waar we onze plannen verder mee kunnen aanscherpen.

Bron: Gemeente Harderwijk en SVP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *