Surf BV zoekt online samenwerkingstools – Aanbestedingsnieuws

Surf BV zoekt online samenwerkingstools

Surf BV zoekt online samenwerkingstools. De software moet beschikken over een whiteboardfunctie, project/taak en werkmanagement tools en online enquetes.  Met een online whiteboard kunnen bijvoorbeeld leraren en leerlingen informatie uitwisselen. De opdracht is in het Engels geplaatst op Mercell, we hebben het zelf wat gekunsteld vertaald maar whiteboard projectmanagement en online enquetes… snif snif…
Aanbestedingsnieuws vindt dat die opdracht vreselijk ruikt naar Blackboard, wat voor alternatieven daarvoor zijn. Wat hebben wij blackboard toch gehaat, ineens vonden docenten het niet nodig meer te communiceren met de klas want het stond op blackboard en daar kon je dan niet op inloggen want zij hadden een automatisch wachtwoord aangemaakt met je studentenmail, die natuurlijk niemand ooit opent want je bent het meteen kwijt als je je collegegeld niet betaalt en na je studie sowieso. En dan moest je dat ook nog zelf gaan mappen met je collegekaart, want dat konden ze echt niet zelf opzoeken. Een dan moest je je opnieuw aanmelden voor het klasje zusenmezorecht-niet-aanbestedingsrecht want dat had je al 2x gedaan met de scanner en met de intekenlijst maar nu moest het ook nog eens nog eens maar dan via dat BB en dan moest je dus erkend worden door de leraar alvorens je het bericht kon waarnemen.
Kortom: het was ons met 20 man niet gelukt om in te loggen op de Blackboard omgeving onderdeel uva klasje zusenmezorecht om de mededelingen van de leraar waar te nemen. Nu moesten we wel naar hem luisteren in de klas. Tien jaar lang kon de docent huiswerkopdrachten meegeven door dit mondeling aan de klas mede te delen en was er een bellijst als hij op het laatste moment ziek werd wat professors vóór de introductie van dat Blackboard nooit werden. Vanaf 2006 kon dat allemaal niet meer want toen moest het online met de online postkoets en was iedereen steeds ziek.
©Aanbesteedingsnieuws 2023 actueel Fragment van de UU website over Blackboard
Deze redactie is maar eens gaan zoeken want het is vrij voor de hand liggend dat hier wordt gezocht naar het op universiteiten veel gebruikte Blackboard. Dat kennen we zelf ook nog, van de Uva. Daar was dat hele programma wel geleverd maar niet doorontwikkeld of uberhaupt deugdelijk ingericht. Het was toen 2006 of zo, maar dat blijkt dus nog steeds het probleeem en het is nu 2023 hahha GenZ. Er is software maar die is nauwelijks op de situatie ingericht, schendt de privacy enorm, en functionaliteit wordt nog steeds niet goed doorontwikkeld.
Hoe kan dat nou, ja dat is waarschijnlijk toch een inkoopprobleem. Buggy en foutgevoelige software die niet eens werkt op de aan studenten aangeboden computers. Want het ging allemaal met een aanbesteding en de leveranciers hebben dus maximin ingezet omdat ze wisten dat er niks uit te onderhandelen viel, en kregen voor doorontwikkeling geen financiering rond uit hoofde van met een aanbesteding aangezocht contract waarin daar alleen niet om gevraagd werd omdat de inkoper niet wist dat dat nodig was. Wij vonden zo als alternatieven Moodle en Google Classroom.

Dus ja wat ongelooflijk grappig nou als je van een leverancier doorontwikkeling en goede inrichting gaat eisen terwijl je dan zelf deze opdracht aanbiedt via het Mercell platform. Hier kan alleen maar karma van komen. Taaatuuu taatuuuu hier is de karmapolitie voor Blackboard suppliers. We zeiden toch al dat aanbesteden niet werkt.

©Aanbestedingsnieuws 2023 Fragment actueel van de RUG inloggen op BB howto
Ons lukt het niet goed als onderneming in te loggen en te zien wat voor relevante stukken zijn meegestuurd met Mercell. Je kan er namelijk al niet op inloggen of een account op aanmaken, daarvoor heb je een KVK nummer nodig. Zo moet je toestemming vragen bij je eigen organisatie, terwijl je dus in probeert te schrijven als eenmanszaak. En een Belgische onderneming bijvoorbeeld heeft geen KVK nummer dus die kan dan sowieso niet inschrijven. Maar hoe kan het toch dat we met 3 verschillende email adressen opnieuw hebben geprobeerd in te schrijven met onze eigen onderneming en dan nog niet zien of we nou deelnemen aan de surf opdracht of niet.
Een inschrijving opsturen via Mercell lijkt ons nog onmogelijker. Waarschijnlijk ziet het er voor overheden iets minder klunzig uit, maar je moet ook al heb je aangegeven welke organisatie je van bent namelijk je eenmanszaak, moet je nog kiezen van welke gemeente je bent om deel te kunnen nemen aan de aanbesteding. Bovendien is er gepland onderhoud aan Mercell vanaf 13 december. Dan kan het waarschijnlijk helemaal niet meer.
We zagen nog wel ergens via dat Mercell een email adres van de inkoper. Dus misschien dat  Blackboard dat kan proberen aan te schrijven met een geweldig voorstel voor een doortimmerd eindproduct.

The Participants in this DPS wish to purchase online collaboration tools on demand in three categories, which are (1) online whiteboarding tools, (2) Project, task & work (place) management tools, and  (3) Online survey & polling tools. This means that each Participant individually purchases a online collaboration tool in a category of their interest as and when it requires that software. The Assignments for delivering these products must be awarded in a simple manner and within a short period of time.

This Dynamic Purchasing System (DPS) allows you to submit an offer to a large number of educational institutions in Ireland and the Netherlands, after completing a simple registration procedure. The DPS will give admittance to all interested parties that
Zie verder:
en zie hieronder ook de actuele foutmelding als je probeert je aan te melden op de Mercell omgeving, om deel te nemen aan deze specifieke aanbesteding moet je aangeven dat je nederlands bent, wat je kvk nummer is (daarmee ben ik al geregistreerd bij mercell) dan geeft hij aan dat ik contact op moet nemen met de beheerder maar dat ben ik dus zelf maar de toestemming kan ik mij niet geven_

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *