Stibbe blogt over commissie advies 482 – Aanbestedingsnieuws

Stibbe blogt over commissie advies 482

Advocatenkantoor Stibbe heeft 4 april een blog gewijd aan een advies van de Commissie van Aanbestedingsexperts. Het advies in kwestie, advies 482, gaat over het tijdstip van bekendmaking van de gunningscriteria bij een Europese niet-openbare aanbesteding.

Het advies draait onder meer om de vraag of het mogelijk is om de gunningscriteria nog te wijzigen na de selectiefase. Het advies werd gegeven in het kader van de realisatie van een haven. Hierbij werden deelnemers volgens de branchevereniging bevoordeeld.

Wanneer pas bij de Nota van Inlichtingen, in de fase na gunning, inlichtingen worden gegeven over de gunningscriteria, dan was dat, in elk geval voor deze inschrijver, te vroeg dag om nog in te schrijven op de aanbesteding.

Stibbe vindt dat er wel wat voor te zeggen valt, voor de benadering van de Commissie van Aanbestedingsexperts en verwijst naar vaste rechtspraak van het Hof van Justitie waaruit blijkt dat gunningscriteria vanaf het begin van de aanbestedingsprocedure bekend moeten worden gemaakt.

Bron: Stibbe, 4 april 2019

Zie ook:

http://www.stibbeblog.nl/all-blog-posts/public-law/moeten-de-gunningcriteria-bij-de-niet-openbare-procedure-al-in-de-selectiefase-worden-gespecifieerd/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *