Stakeholderprotest in Vosselaar: moeder klaagt over temperatuur bussen – Aanbestedingsnieuws

Stakeholderprotest in Vosselaar: moeder klaagt over temperatuur bussen

In Vosselare in België is een stakeholder van een aanbesteding in opstand gekomen tegen de gunning van leerlingenvervoer. De vrouw, Sandrina Riemis, vindt dat bussen niet meer aan de goedkoopste gegadigde gegund zouden moeten worden. Want zo komt er altijd een bus zonder airco uit, ook bij temperaturen tot 47 graden.

Haar zoon zit tot anderhalf uur in de airco bus, voor het speciaal onderwijs. Net als in Nederland is het leerlingenvervoer onderhavig in België aan de aanbestedingsregelgeving. Dat bericht nieuwsbedrijf RTV.Be. Busbedrijf De Lijn werpt tegen dat er geen wettelijke verplichting is om bussen te voorzien van airco.

Aanbestedingsnieuws breekt zijn hoofd over die laatste opmerking. We kunnen niet allemaal democratisch beslissen of de stoelen voor het gemeentehuis van Steenwijkerland mintgroen of lila moeten zijn. Moet democratische regelgeving moeten, als het tegen weinig moeite in de selectie-eisen voor kwaliteit kan worden meegenomen? Je kan je soms ook afvragen of het niet gewoon een kwestie is van gezond verstand omdat je ook niet voor elk detail in elke landsstreek apart een regeling treft over klimaatregulatie in de wetgeving.

©Zaz 2019

Maar het tegendeel is ook waar, je hebt als inkoper wel soms erg veel gezond verstand nodig, bijvoorbeeld bij een onwillige markt.

Zie ook:

https://rtv.be/artikels/tot-47-graden-op-schoolbus-dit-echt-ongehoord-a132226

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *