Speel- en sportvoorzieningen stadsstrand Hoorn – Aanbestedingsnieuws

Speel- en sportvoorzieningen stadsstrand Hoorn

Impressie: © Gemeente Hoorn

Op de oeverdijk tussen Het Park en De Hulk creëert de gemeente Hoorn een groot stadsstrand waar men kan spelen, wandelen, fietsen, zonnen, sporten, een kop koffie kan drinken bij het strandpaviljoen, of gewoon lekker kan gaan liggen na een duik in het Markermeer. Het strandlandschap grenst aan het Markermeer, heeft een unieke eigen identiteit en ligt los van de monumentale Westfriese Omringdijk. Het stadsstrand wordt in samenwerking met het Hoogheemraadschap Hollands Noorder Kwartier (HHNK) gerealiseerd. Het stadsstrand wordt eind 2024 geheel aan de gemeente Hoorn in exploitatie overgedragen.
Hiervoor is met HHNK een samenwerkingsovereenkomst afgesloten.

Het stadsstrand is onderdeel van de waterkering, hierdoor zijn er ook bepaalde eisen en voorwaarden waaraan voldaan dienen te worden. De speel- en sportvoorzieningen komen op een unieke locatie te staan, op het nieuwe 1.000 meter lange zandstrand, direct aan de zandstrook. Het strand ligt aan een kleine baai met uitzicht op het open water en op de historische binnenstad. De speel en sportvoorzieningen zijn goed bereikbaar. De verkeersbrug geeft rechtstreeks toegang tot de parkeerplaatsen die op korte afstand van de speel- en sportvoorzieningen liggen. De fietsroute vanuit de binnenstad loopt langs de locatie en gaat door richting Scharwoude. De speel- en sportvoorzieningen zijn niet alleen zichtbaar vanaf het water en het strand maar ook vanaf de Westfriese Omringdijk.

Het ontwerp moet aansluiten op het unieke strandlandschap. De opdracht heeft een verwachte totale maximale waarde van €315.000,-, exclusief btw. Let op: dit is een raming; u kunt hier geen rechten aan ontlenen. De doelstellingen van de opdracht zijn:
• Het geheel aan speel en sportvoorzieningen zo te maken dat deze veelvuldig gebruikt gaan worden door bewoners van Hoorn en passanten van het stadsstrand over de minimale periode van vijftien jaar. Hierbij rekening houdend met de uitgangspunten opgenomen in de PvE en de opgehaalde input van de participatie via online form Voor Een Mooie Stad.

Gelet op de omvang van de opdracht, de aard van de opdracht en de karakteristieken van de leveranciersmarkt is gekozen voor:
• Een openbare Europese procedure.

Hoorn gunt de opdracht aan de inschrijver die inschrijft met de beste prijs-kwaliteitsverhouding (hieronder valt o.a. ook het ontwerp).

Bron: Tenderned zaterdag 22 oktober 2022 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/276720

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *