Snoeien bomen buitengebied Berkelland – Aanbestedingsnieuws

Snoeien bomen buitengebied Berkelland

Foto: Pexels.com

De gemeente Berkelland bestaat uit de volgende grote kernen: Eibergen, Borculo, Neede en Ruurlo. Daarnaast zijn er de kleine kernen Beltrum, Geesteren, Gelselaar, Haarlo, Noordijk, Rekken en Rietmolen. Ook kent de gemeente een groot aantal buurtschappen. Berkelland is
een gemeente met ruim 44.000 inwoners, ruim 18.500 woonadressen en beslaat ruim 26.000 hectare. De gemeente Berkelland beheert in het buitengebied circa 75.000 bomen en wil het onderhoud van deze bomen voor meerdere jaren in een bestek aanbesteden. Om de kwaliteit
van de uit te voeren werkzaamheden te waarborgen, zijn de eisen, richtlijnen en normen zoals omschreven in het Handboek Bomen 2018 dat is uitgegeven door het Norminstituut Bomen leidend.

Jaarlijks worden er circa 7.000 van het totaal aantal bomen in het buitengebied van de gemeente Berkelland gesnoeid op basis van een onderhoudsinspectie. Deze inspectie is onderdeel van de boomveiligheidscontrole. De gemeente wil hoofdzakelijk de directe omgeving van de bomen veiligstellen. Daarnaast streeft de gemeente naar het verkrijgen van een aanvaard boombeeld.

Het uit te voeren werk is gelegen binnen de grenzen van de gemeente Berkelland en bestaat hoofdzakelijk uit de volgende werkzaamheden:

  • snoeien van bomen;
  • verwerken van vrijkomend hout;
  • bijkomende handelingen om zorgvuldig en veilig te werken;
  • toepassen van verkeersmaatregelen;
  • registratie uitgevoerd werk.

Van de genoemde werkzaamheden vormt het snoeien van de bomen de hoofdzaak van dit bestek.

Looptijd van  de af te sluiten raamovereenkomst is 12 maanden ingaande april 2020 en kan drie keer verlengd worden telkens voor een periode van één jaar.

Bron: Tenderned 3 januari 2020 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/184213

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *