RWS zoekt leveranciers onderhoud schepen en vaartuigen Rijksrederij – Aanbestedingsnieuws

RWS zoekt leveranciers onderhoud schepen en vaartuigen Rijksrederij

Rijkswaterstaat start met de aanbesteding van nieuwe onderhoudscontracten voor de schepen en overige vaartuigen van de Rijksrederij. Op maandag 7 maart 2022 is er een online marktconsultatie voor geïnteresseerde marktpartijen. Aanmelden kan tot 1 maart. De Rijksrederij beheert, bemant en onderhoudt ongeveer 100 specialistische schepen en stelt deze beschikbaar aan diverse overheidsorganisaties, zoals Rijkswaterstaat, de Kustwacht en de Douane. Rijkswaterstaat wil nieuwe onderhoudsovereenkomsten in de markt zetten voor het onderhoud en de exploitatie van de vaartuigen en drijvende objecten van de Rijksrederij.

De huidige vloot van de Rijksrederij is zeer divers en bestaat uit:

  • Zeegaande schepen die worden gebruikt in internationale wateren, Nederlands Continentaal Plat (NCP) / Noordzee en kustwateren
  • Binnenvaartschepen, gebruikt in Nederland
  • RHIB’s en overige kleine gemotoriseerde (bij)boten, gebruikt in Nederland (sommige ook NCP en daarbuiten)
  • Overig drijvend materieel, gebruikt in Nederland

Met de marktconsultatie wil Rijkswaterstaat samen met marktpartijen en brancheverenigingen de mogelijkheden verkennen van de aanbesteding van de uitvoering van het onderhoud aan de vloot van de Rijksrederij. Onderwerpen die wij daarbij willen bespreken zijn onder andere: de perceelverdeling van de opdracht, de mogelijkheden van onderlinge samenwerking en de verdere verduurzaming van de vloot van de Rijksrederij. Ook gaan we graag in gesprek over de vraag hoe we met Risk Based Maintenance optimaal gebruik kunnen maken van de kennis en expertise die bij marktpartijen beschikbaar is.

Multipurpose Vessel©Rijkswaterstaat 2020

De marktconsultatie wordt gehouden op maandag 7 maart 2022 van 10.00 tot 12.00 uur. De bijeenkomst is online, via Microsoft Teams. Deze marktconsultatie is 20 januari 2022 gepubliceerd op TenderNed, onder kenmerk 344811 Markconsultatie OHC (onderhoudscontract) 2023(externe link). Aanmelden kan via genoemde link, tot 1 maart 15.00 uur.

Bron: Rijkswaterstaat, 15 februari 2022

NDR de datum 15 februari is door RWS opgegeven, zelf zagen we het persbericht op 16 februari nog niet bij onze dagelijkse check.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *