RWS wil onderhoudsprojecten naar voren halen – Aanbestedingsnieuws

RWS wil onderhoudsprojecten naar voren halen

Ondanks de uitdagingen die de coronacrisis met zich meebrengt, gaan onze projecten toch zoveel mogelijk door. Rijkswaterstaat heeft een fotogalerij gepubliceerd voor een digitaal kijkje bij een aantal van deze projecten. Rijkswaterstaat bekijkt nog welke projecten naar voren kunnen worden gehaald. dat gaat om wegwerkzaamheden aan de A1, de A12 en de A8.

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en de bouwsector nemen maatregelen om het werk aan de wegen, waterwegen, sluizen en kust in het huidige coronatijdperk volop draaiende te houden en waar mogelijk te versnellen. Een speciale taskforce van Rijkswaterstaat en de bouwers brengt in kaart welke werkzaamheden direct kunnen worden opgepakt en welke maatregelen op iets langere termijn genomen kunnen worden.

@Rijkswaterstaat 2020

Rijkswaterstaat bekijkt in samenspraak met de aannemers en andere wegbeheerders welke extra werkzaamheden snel kunnen worden uitgevoerd. Het gaat bijvoorbeeld om het naar voren halen van de onderhoudswerkzaamheden aan de snelweg A1 richting Apeldoorn tussen knooppunt Hoevelaken en Barneveld. De werkzaamheden op de snelweg A12 aan het viaduct Stadsbosch kunnen dankzij een gehele afsluiting al in 2 weekenden in plaats van 3 worden afgerond. Op de snelweg A8 wordt het werk ter voorbereiding op het groot onderhoud in de zomer versneld opgepakt.

De volgende projecten lopen blijkens de fotogalerij hoe dan ook door:

Gaasperdamtunnel – Amsterdam
Meedenksessies A58 Tilburg|
Uitbaggeren sluiskolk IJmuiden
Nieuwe sluis Terneuzen
Gemaal bouw Afsluidijk
Blankenburgverbinding
Verbreden stroomgeul Grensmaas
Onderhoud en herstel Wilhelminakanaal
Zandsuppletie bij Den Helder

Bron: Rijkswaterstaat, 22 april 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *