RWS houdt innovatiepilots voor gerecycled plastic – Aanbestedingsnieuws

RWS houdt innovatiepilots voor gerecycled plastic

Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Rijkswaterstaat zijn op zoek naar voorstellen voor de toepassing van gerecyclede kunststof. De beste voorstellen ontvangen inhoudelijke begeleiding én een financiële bijdrage tot 75.000 euro om een pilot te starten.

Het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof daagt marktpartijen uit om met innovatieve voorstellen te komen. De beste ideeën worden als pilot uitgevoerd. De winnaars ontvangen daarbij inhoudelijke begeleiding én een financiële bijdrage tot 75.000 euro.

De inkooppilotvoorstellen kunnen variëren van ondersteuning bij het vinden van alternatieven voor primaire grondstoffen tot ideeën voor een nieuwe techniek om gerecyclede kunststof te verwerken. Maar ook ideeën om als inkopende organisatie circulariteit in de kunststofketen aan te jagen zijn welkom.

Organisaties kunnen vanaf 18 juni tot 10 oktober 2018 een pilotvoorstel indienen via de website Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof. Daar zijn ook de spelregels en voorwaarden te vinden.

Aanmelden kan vanaf 18 juni

Organisaties kunnen tot 10 oktober 2018 een voorstel voor een pilot indienen via het aanmeldformulier.

Op basis van de aanmeldingen maakt het Programma een selectie van zes tot negen inkooppilots. Deze presenteren we eind oktober. De selectieprocedure en opzet van de inkooppilots wordt begeleid door MVO Nederland/De Groene Zaak. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met Elsbeth Roelofs, e.roelofs@mvonederland.nl

Contact

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *