Investeringssteun voor Duurzaam hout Chemcom en Pezy Group: 7,5 ton – Aanbestedingsnieuws

Investeringssteun voor Duurzaam hout Chemcom en Pezy Group: 7,5 ton

Chemisch bedrijf ChemCom in Farmsum en ontwerp- en ingenieursbureau Pezy Group in Groningen krijgen bij elkaar bijna 7,5 ton voor twee projecten die de werkgelegenheid en het ondernemerschap in de provincie Groningen stimuleren. ChemCom gaat samenwerken met een producent van duurzame houtproducten, wat de chemiesector helpt te vergroenen. De Pezy Group helpt (startende) bedrijven hun
productidee te ontwikkelen en te realiseren. De bijdragen komen uit de regeling Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).

Door de samenwerking met de houtproducent moet ChemCom uitbreiden. Het bedrijf krijgt €315.000 subsidie vanuit de RIG voor een moderne opslag en grote verladingscapaciteit, om twee lijmtypes te produceren. Daardoor blijven er 13 arbeidsplaatsen behouden. Behalve duurzame lijmen maakt ChemCom producten als superplastizisers voor de gips- en betonindustrie, duurzame plantenvoeding en formaldehyde, een tussenproduct voor de chemische industrie.

In het project Pilot Factory ontwikkelt de Pezy Group prototypes voor bedrijven. Ook worden er tests gedaan, om te kijken of het product werkt en of de verkoop aanslaat. Veel startende bedrijven laten nu vaak kleine series producten in het buitenland maken, waarna ook de latere productie in het buitenland plaatsvindt. De Pezy Group wil via de Pilot Factory de testresultaten en de ontwikkeling van productiemodellen in Nederland houden, om zo ook de maakindustrie hier een impuls te geven. Door zijn vestiging op de Zernike Campus in Groningen zit de Pezy Group dicht bij start ups en innovaties.

©Provincie Groningen 2018

Het doel van de RIG is om het vestigingsklimaat en de werkgelegenheid in de Eemsdelta en op de Zernike Campus in Groningen te stimuleren. Voor de uitvoering van de regeling is in 2014 in totaal 40 miljoen euro beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken, de Economic Board Groningen (EBG) en de provincie, vanuit het Ruimtelijk Economisch Programma. De RIG maakt deel uit van het programma van de EBG en van het provinciale programma Groningen@Work 2016-2019, dat als doel heeft de regio economisch versterken en zoveel mogelijk Groningers aan het werk te helpen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de RIG namens de provincie uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *