RWS gunt reintegratietrajecten en applaudiseert eigen banencarrousel – Aanbestedingsnieuws

RWS gunt reintegratietrajecten en applaudiseert eigen banencarrousel

De inzet van re-integratietrajecten voor de rijksoverheid is gegund aan Fith ‘maatwerk naar werk’. 

Rijkswaterstaat heeft met deze aanbesteding de re-integratietrajecten voor het eerst rijksbreed in de markt gezet. Hiermee wil de rijksoverheid de kwaliteit van re-integratietrajecten verder verbeteren en het aantal duurzame plaatsingen vergroten.

Met reïntegratietrajecten -inderdaad, zo schrijf je dat niet, red AN- wil de Rijksoverheid verzuim en bij het vergroten van inzetbaarheid van (voormalige) medewerkers. Binnen een reïntegratietraject wordt in het 2e en 3e spoor voor een medewerker gezocht naar een duurzame plaatsing buiten de Rijksoverheid.

Ambtenarentaal maar weer eens, waar onze andere Aanbestedingsnieuws zo alert op is. De opdracht bedoelt kritische, hardwerkende en anderszins uitgerangeerde ambtenaren een voorkeurspositie te geven op de arbeidsmarkt, in de vorm van een marktverstorende banencarrousel. Geeft niks, de arbeidsmarkt was toch al compleet verstoord door aanbestedingen elke 3 jaar, verdringing door social returners, stagiairs en kinderen, en nog vele andere aspecten

Haalbaarheidsonderzoeken in het 2e spoor geven inzicht in de haalbaarheid van een 2e spoor. De opdracht aan Fith betreft trajecten 2e spoor en 3e spoor (voor UBR-P en Rijkswaterstaat) en haalbaarheidsonderzoeken voor het 2e spoor. Het contract is ingegaan op 1 februari 2022 en kent een looptijd 2 jaar, met mogelijkheid tot verlenging tot maximaal 4 jaar. De maximale contractwaarde over 4 jaar is €6,8 miljoen.

Deze aanbesteding is gedaan door het Inkoop Uitvoering Centrum Bedrijfsvoering van Rijkswaterstaat (IUC BV). Dit gebeurde namens en samen met 4 deelnemende rijksonderdelen Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR-P), Rijkswaterstaat en Belastingdienst. De inkoopdienst van Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor de inkoop van de categorie ‘Duurzame Inzetbaarheid voor de Rijksoverheid’ en de strategie HRM inkopen met sociale impact.

Bron: Rijkswaterstaat, 24 februari 2022

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *