RWS gunt Brabants en Limburgs bruggenonderhoud aan GSB – Aanbestedingsnieuws

RWS gunt Brabants en Limburgs bruggenonderhoud aan GSB

Rijkswaterstaat heeft het opknappen van een groot aantal bruggen, sluizen, duikers en sifons in Limburg en Noord-Brabant gegund aan het Gelders staalstraal- en schildersbedrijf (GSB). Rijkswaterstaat heeft de plannen van de marktpartijen onder andere beoordeeld op kwaliteit van de werkzaamheden en de aanpak voor de renovatie van de John S. Thompsonbrug.

Het bedrijf GSB start in het voorjaar van 2020 met herstel- en conserveringswerkzaamheden aan meerdere objecten in het zogeheten natte areaal van Rijkswaterstaat in Zuid-Nederland. De renovatie van de John S. Thompsonbrug bij Grave, een rijksmonument met daaronder een stuw- en sluiscomplex, is het grootste project binnen het contract. Van deze brug moet de gehele bovenbouw worden geconserveerd.

Het contract met GSB heeft een looptijd van 3 jaar. Naast de John S. Thompsonbrug vinden er ook onderhoudswerkzaamheden plaats aan onder andere de brug over de Marksluis, de brug over Sluis I, de brug bij Hedel, brug Gennep, bruggen sluis Panheel en een aantal bruggen over de Noordervaart. Ook aan de Marksluis, Sluis I, gemaal Oosterhout en sluiscomplexen St. Andries en Panheel vindt binnen de termijn van het contract regulier groot onderhoud plaats.

Tot eind 2023 werkt GSB aan de kunstwerken. Wanneer welke werkzaamheden worden uitgevoerd en wat dit betekent voor de doorstroming van het wegverkeer en de scheepvaart is nu nog niet bekend. Communicatie hierover volgt later.

Bron: Rijkswaterstaat,

©Rijkswaterstaat 2020

13 februari 2020

https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/2020/02/rijkswaterstaat-gunt-groot-onderhoud-bruggen-en-sluizen-in-brabant-en-limburg-aan-gelders-staalstraal-en-schildersbedrijf-gsb.aspx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *