RRReis nieuwe busvervoerder Veluwe en omstreken – Aanbestedingsnieuws

RRReis nieuwe busvervoerder Veluwe en omstreken

Vanaf 13 december 2020 is RRReis de nieuwe busvervoerder in de regio IJssel-Vecht (o.a. Veluwe). De busvervoerder rijdt met 246 nieuwe, elektrische bussen. Maandag 14 december 2020 was het officiële startschot.

De voertuigen van RRReis rijden samen 25 miljoen kilometer per jaar. Veel van deze miljoenen kilometers worden gereden door elektrische bussen. Deze stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit. Op 6 busstations zijn laadvoorzieningen. 27 laadpalen in de regio zorgen ervoor dat de elektrische bussen tussen de ritten door onderweg kunnen opladen. ’s Nachts staan de bussen op de stallingen aan de stekker. Hiervoor zijn op 7 busdepots meer dan 150 laadkasten geplaatst. De inzet van gemeenten, provincie, Keolis en leveranciers van laadinfra maakte dit mogelijk.

Gedeputeerde Jan van der Meer: “Daarmee draagt RRReis bij aan de ambities van de provincies om de CO2 uitstoot door het openbaar vervoer terug te dringen en onze bijdrage te leveren aan de doelstellingen van het Nationaal en Gelders Klimaatakkoord.”

©Gelderland 2020

De bussen van RRReis rijden in grote delen van Gelderland en Overijssel. Dit gebied wordt de komende jaren uitgebreid.

Gedeputeerde Bert Boerman: “3 provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel hebben samen de gedurfde stap gezet om reizen óver de voormalige concessiegebieden mogelijk te maken. De concessie IJssel-Vecht is daarmee het eerste voorbeeld in Nederland. Wij geven daarmee invulling aan onbegrensd reizen in groot gebied, met meer reizigerscomfort.”

Reizigers krijgen een beter OV-aanbod doordat de bus meer gaat rijden in steden en regionale centra. RRReis biedt verschillende vormen van vervoer. Naast de standaard buslijnen van RRReis is er ook comfortRRReis, extra comfortabele bussen op de 3 langere en snelle buslijnen (HOV-lijnen), reserveerRRReis en buurtRRReis.
RRReis is het overkoepelende merk voor het regionale openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Bij elke nieuwe bus- en treinconcessie krijgen de nieuwe voertuigen deze naam en stijl. Keolis is de eerste vervoerder die vanaf 13 december 2020 het busvervoer verzorgt onder de naam RRReis in de concessie IJssel-Vecht.

Bron: Gelderland 13 december 2020

 

[quads id=2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *