Rotterdams duurzaamheidskompas geeft groene koers aan – Aanbestedingsnieuws

Rotterdams duurzaamheidskompas geeft groene koers aan

Rotterdam heeft circulair inkoopbeleid afgekondigd in de vorm van een duurzaamheidskompas. Daarmee wordt duurzaamheid een verplicht thema in alle aanbestedingen. Het kompas benadrukt de voorbeeldfunctie van de gemeente voor zijn bewoners. Als specifieke voorbeelden denkt de gemeente daarbij aan: groene energie voor de laadpalen in de concessie van de gemeente en groen/blauwe schoolpleinen: een avontuurlijke plek in het groen met aandacht voor de
opvang en afvoer van regenwater.

“Een duurzaam Rotterdam met een innovatieve en circulaire economie. Een groene en gezonde stad met schone lucht. Voor Rotterdammers nu en voor toekomstige generaties. Dat is waar de gemeente Rotterdam zich op richt. Het vernieuwde Rotterdams Duurzaamheidskompas plaatst deze ambities in de tijd en laat zien welke stappen er nodig zijn om dit te realiseren.”

De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid volgen elkaar heel snel op, net als andere maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op de keuzes die de gemeente en andere partijen maken op het vlak van duurzaamheid. Zoals de situatie in relatie tot COVID-19. In het geactualiseerde Duurzaamheidskompas omschrijft de gemeente (de gevolgen van) deze ontwikkelingen. Het geeft een beeld van de duurzaamheidsopgave en biedt een overzicht van de te behalen doelen en de geboekte resultaten.

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid): ‘De coronacrisis is een harde tegenwind geworden voor de economie en samenleving. Dat heeft zijn effect gehad op de uitvoering en planning van sommige projecten. Toch blijft onze duurzame koers fier overeind. We willen als stad uitgroeien tot een duurzame hotspot met een gidsrol op het gebied van energietransitie en de circulaire economie’.

De ambities zijn verdeeld over vier thema’s; de gemeente werkt zowel aan de energietransitie als aan de transitie naar een circulaire economie. Tegelijkertijd wil de gemeente een gezonde en klimaatbestendige leefomgeving creëren. Deze ambities geven richting om een toekomstbestendige stad en economie te realiseren en tegelijkertijd verantwoordelijkheid te nemen in het voorkomen van ernstige klimaatverandering.

Zie ook:

https://persberichtenrotterdam.nl/wp-content/uploads/sites/4/Duurzaamheidskompas.pdf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *