Rotterdam gunt Collectiegebouw Boijmans aan BAM – Aanbestedingsnieuws

Rotterdam gunt Collectiegebouw Boijmans aan BAM

Rotterdam heeft, via de Stichting Collectiegebouw, aan BAM Bouw en Techniek opdracht verleend voor het realiseren van het Collectiegebouw voor het Museum Boijmans Van Beuningen. In het spiegelende gebouw naar het ontwerp van architectenbureau MVRDV komt een openbaar toegankelijk kunstdepot.

De aanneemsom bedraagt circa € 43 miljoen. BAM gaat begin maart met de bouwwerkzaamheden van start. De oplevering is voorzien in 2019. Het Collectiegebouw gaat de spectaculaire entree vormen van het Rotterdamse Museumpark. Het kunstdepot is ruim 39 meter hoog en krijgt een vloeroppervlak van 15.000 vierkante meter.

Het Collectiegebouw is een kunstdepot, dat toegankelijk wordt voor publiek en tegelijk een plek biedt voor collecties van particuliere verzamelaars. Het depot zorgt allereerst voor een blijvende oplossing voor de wateroverlast, waarmee Museum Boijmans Van Beuningen de afgelopen jaren kampte. Daarnaast biedt het Collectiegebouw een manier om kunst terug te geven aan de Rotterdammers. Het museum kan vanwege de beperkte ruimte nu slechts acht procent van de collectie tonen. Straks wordt dat vele malen meer.

Bron: Bam, 26 januari 2017

1 thought on “Rotterdam gunt Collectiegebouw Boijmans aan BAM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *