RoosRos Architecten wint aanbesteding IKC in Made – Aanbestedingsnieuws

RoosRos Architecten wint aanbesteding IKC in Made

Met een slimme en toekomstgerichte visie heeft RoosRos Architecten de aanbesteding voor het integraal kind centrum (IKC) De Stuifhoek in Made gewonnen. Dat bericht de architect naar aanleiding  van het gunningsbericht.

Door het IKC in meerdere bouwlagen terug te bouwen, komt er ruimte in het gebied vrij. Daarom wordt het totale gebied opnieuw ingericht waarbij ook ruimte is voor het toevoegen van woningen en groen.

Foto: Pixabay.com

In 2023 wordt gestart met de bestemmingsplanprocedure voor de gebiedsontwikkeling, zo bericht de gemeente Made op de eigen website. De gemeente verwacht in 2024 te kunnen starten met de bouw van het IKC. “Na afronding van de bouw van het IKC starten we met de bouw van de woningen aan de oostzijde. Naar verwachting ronden we de bouw van de woningen in 2026 af.”

De Stuifhoek zal een doorgaande leerlijn van 0 tot 13 jaar aanbieden en zal bestaan uit een basisschool, kinderdagverblijf, kantoor voor het schoolbestuur én een verdieping met woningen. Het huidige schoolgebouw is 35 jaar oud en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Het is niet adaptief genoeg en moet daarom al vervangen worden. RoosRos ontwierp een toekomstgericht gebouw dat zich op allerlei vlakken onderscheidt van vele schoolgebouwen uit het verleden.

NDR: De gemeente kan wel stellen dat de bouw begint in 2024. De werving van de architect heeft kennelijk al plaatsgevonden. Dat is wat men in de volksmond toch al wel beginnen met bouwen zou noemen. De bouw begon 2023 dus. Het is maar wat je wil geloven. Architectuur is een dienst en dus voor de visie van de inkoopadviseur misschien geen bouw. Maar bij bouw denkt de rest van de goegemeente als eerste aan architecten en hun blokkendozen. Dus u gelooft dat de architect niets met de bouw te maken heeft? Of gelooft u dat dit gescheiden opdrachten zijn? Hoe het ook is, het is dus vooruitgelopen op de planprocedure die bedoeld is om de ontwikkeling mogelijk te maken. #gunfirst, en vraag later of je het allemaal wel mocht doen. Dat noemt men dan inspraak. Maar of die inspraak voor of achteraf komt, dat vertelt men niet .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *