Rijkswaterstaat rijdt met elektrische strooiwagens – Aanbestedingsnieuws

Rijkswaterstaat rijdt met elektrische strooiwagens

Rijkswaterstaat heeft, in samenwerking met de aannemer, de primeur dat voor het eerst op het Europese vaste land een volledige elektrische en zelfvoorzienende strooiwagen wordt ingezet voor de gladheidbestrijding.
Met de komst van deze nieuwe strooiwagen gaat Rijkswaterstaat ervaren of elektrische voertuigen vaker hiervoor ingezet kunnen worden. De elektrische strooiwagen sluit volledig aan bij de ambitie van Rijkswaterstaat om ook in de gladheidbestrijding duurzaam te werken. Dit doen we al door onder andere minder en gerichter te strooien en meer geautomatiseerd te strooien en nu dus ook met een elektrische strooiwagen.

strooiwagens RWS ©Rijkswaterstaat 2019
Rijkswaterstaat is alert en staat paraat om met 546 strooiwagens (die zo nodig kunnen worden voorzien van een sneeuwschuiver) en 350 sneeuwschuivers, 1200 mensen en ruim 200 miljoen kilo zout de strijd aan te gaan tegen winterse omstandigheden op de weg.
Automobilisten kunnen de actuele situatie op de weg volgen op het Twitteraccount @RWSverkeersinfo. Op de website Rijkswaterstaat Strooit laten Rijkswaterstaat en het KNMI ‘live’ zien waar de strooiwagens rijden en waar de afgelopen 6 uur gestrooid is en kun je 2 uur vooruitkijken wat de weersverwachting is en de verwachte wegdektemperatuur van de wegen. Ook is op de site zichtbaar hoeveel zout is gestrooid.

Bron: Rijkswaterstaat, 16 januari 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *