Rijksvastgoed koopt justitiepaleis Den Bosch – Aanbestedingsnieuws

Rijksvastgoed koopt justitiepaleis Den Bosch

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het Paleis van Justitie gekocht aan de Leeghwaterlaan 8 te ’s-Hertogenbosch. Het complex heeft een totale omvang van circa 42.000 m2 vloeroppervlak. Voor hoeveel het pand is aangekocht, heeft het Rijksvastgoedbedrijf niet bekend gemaakt.

De aankoop past in het beleid om strategische locaties in eigendom te hebben en minder te huren. Eigen gebouwen zijn gemakkelijker naar eigen inzicht te verduurzamen en er wordt bespaard op huisvestingskosten die gepaard gaan met huren.

Bron afbeelding: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:’s-Hertogenbosch_-_Paleis_van_Justitie.jpg

De ontwikkeling van het complex vormde in 1998 de eerste fase van de ontwikkeling van kantoren in het prestigieuze Paleiskwartier in ‘s-Hertogenbosch. Het complex bevindt zich op loopafstand van het NS-station ‘s-Hertogenbosch en is daarnaast goed met de auto bereikbaar. Het gebied grenst direct aan het historische centrum van ‘s-Hertogenbosch.

Het Paleis van Justitie is gekocht van Vastgoed Rietveld (Den Bosch-Leeghwaterlaan) B.V., beheerd door GARBE Institutional Capital Netherlands B.V..

Eerder werd bekend dat het gebouw werd gerenoveerd in opdracht van Justitie. Dit is nodig volgens het Rijksvastgoedbedrijf, omdat veel (technische) voorzieningen in het gebouw aan vervanging toe zijn. Die opdracht is gegund aan Dura Vermeer/Croonwolter&dros. Door een herindeling van het huidige kantorendeel en nieuwe bouwkundige en installatietechnische elementen, wordt het gebouw geschikt gemaakt voor de toekomst en voor de huisvesting van meerdere Justitieorganisaties. De definitieve opdrachtverstrekking vindt naar verwachting half januari 2020 plaats.

Bron: Rijksvastgoed, 19 mei 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *