Regio Arnhem-Nijmegen gaat duurzame energie aanbesteden – Aanbestedingsnieuws

Regio Arnhem-Nijmegen gaat duurzame energie aanbesteden

De regio Arnhem-Nijmegen wil in 2050 een energieneutrale regio zijn. Om dat te bereiken, moet de energie die in de regio wordt gebruikt afkomstig zijn van hernieuwbare energiebronnen uit de regio zelf.  In de aanbesteding dagen de gemeenten aanbieders uit om zo snel mogelijk 100 procent van de stroom uit nog te realiseren duurzame bronnen in de regio te leveren. Na vijf jaar moet de winnende partij de door haar toegezegde percentages hebben bereikt. Het deel van de stroom dat nog niet uit de regio komt, moet wel duurzaam zijn en in Nederland zijn opgewekt.

Uiterlijk 1 december 2016 wordt de aanbesteding gepubliceerd en kunnen energieleveranciers hun aanbieding gaan doen. De definitieve gunning is eind juni 2017. De gemeenten die meedoen zijn: Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Heumen, Lingewaard, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Westervoort, Wijgroeneenergie-nijmegenstrategischenotitiechen en Zevenaar. De gemeente Duiven is positief, maar moet nog een besluit nemen.

Update 15:24 

In tegenstelling tot berichten in de lokale media vermeldt een persbericht van de gemeente Arnhem dat de opdracht al 16 november op TenderNed zal verschijnen. De definitieve gunning is eind juni 2017 gepland. De looptijd van de overeenkomst voor de levering van elektriciteit bedraagt 5 jaar met een verlengingsoptie van maximaal 15 jaar.

Harriët Tiemens, wethouder van Nijmegen en coördinerend bestuurder voor de aanbesteding van de 17 gemeenten: “Niet eerder is door gemeenten de inkoop van elektriciteit gekoppeld aan de realisatie van duurzaam opwekvermogen in de regio. Qua duurzaamheid en omvang is dit ook een unieke aanbesteding. Dat is dus altijd spannend, maar de 17 gemeenten in de regio denken na uitgebreid onderzoek dat het mogelijk is. Wij leggen de lat bewust hoog, omdat we in de regio Arnhem-Nijmegen nu echt het verschil willen maken.

https://www.arnhem.nl/actueel/alle_nieuwsberichten:R-hsF1b7T5SC7K5T8o4zOA/Regio_Arnhem_Nijmegen_gaat_voor_unieke_inkoop_duurzame_elektriciteit

Zie verder:

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2120753/Gemeenten-in-regio-Arnhem-Nijmegen-gaan-samen-voor-duurzame-energie

http://www2.nijmegen.nl/wonen/milieuenafval/klimaat

http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/opheffing-stadsregio-arnhem-nijmegen-is-een-gevecht-1.4963533

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *